Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Efter uttåget – nu har Lena PH fått nog: Ska aldrig mer göra Mello

11 feb, 2021, 19:00 
lena philipsson
Efter år av framträdanden är det slut för Lena PH – aldrig mer Melodifestivalen.
Annons
Melodifestivalen: Här är startfältet i deltävling 2Brand logo
Melodifestivalen: Här är startfältet i deltävling 2

Melodifestivalen har dragit igång årets säsong i SVT och det med, som för allt annat, ett annorlunda upplägg. Istället för en arenaturné sänds programmen från en studio i Stockholm och istället för samma programledare varje vecka kommer det vara nya kändisar som tar sig an uppgiften.

Först ut var Lena Philipsson och Christer Björkman, som bildade en dynamisk duo i förra veckans delomgång.

Lena Philipsson berättar om Mello-planerna

Lena PH hyllades stort för sin insats, och i P4 Extra berättar hon om glädjen över att jobba med den här typen av projekt nu under pandemin. Samtidigt tar hon själv upp möjligheten för att återigen vara med och tävla i musiktävlingen någon gång i framtiden. Där har hon ett klart besked.

– Jag har ju varit med på längden och på tvären, tävlat fyra gånger, varit programledare flera gånger, varit mellanakt otaliga gånger! Kompositör också ett par gånger faktiskt, säger Lena till intervjuaren Anders S Nilsson i P4.

Annons

– Det är många som frågar mig om jag ska vara med och tävla igen i Melodifestivalen men där säger jag ju nej, jag är inte intresserad. Jag har ju redan gjort det här nu, så jag tycker att jag vill försöka jobba på andra sätt helt enkelt, fortsätter hon.

lena philipsson christer björkman melodifestivalen
Lena Philipsson gjorde succé som programledare i första deltävlingen av Melodifestivalen.

Däremot har hon hittat mycket glädje i att ställa upp som programledare i detta års festival.

– Det passar ju bra nu under pandemin, alla andra jobb är inställda så då tänkte jag vad trevligt! Att vara med och blicka framåt och ha nåt att jobba med så då är jag med med glädje, säger Lena.

Inga mer bidrag från Lena PH i Melodifestivalen i framtiden heller då med andra ord, men förhoppningsvis dyker hon upp som programledare igen!

Annons