Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ekwall tvingades lämna TV4 – nu avslöjar han allt: "Var jag kass?"

06 sep, 2023, 15:30 
AvGabriella Hall

Ekwalls nya ord om uppbrottet.
– Det kändes jättebisarrt att sitta kvar och äta frukost, säger han i Fredrik Ralstrands podcast "TV-fabriken".

Annons

Efter 23 trogna år fick Patrick Ekwall inte vara kvar på TV4 Sporten. Nu, sju år senare, öppnar han upp och berättar om chockbeskedet.

Med ett år kvar på sitt frilanskontrakt på TV4 berättar Ekwall att han får höra: "Det är klart du ska vara kvar här", av den då nya sportchefen Erik Westberg. Tiden går och några månader innan kontraktet går ut sitter Ekwall och sportchefen och äter lyxfrukost på restaurang Riche i Stockholm. Då får Ekwall plötsligt ett nytt besked. Han blir petad.

5 saker om Patrick Ekwall du kanske inte vissteBrand logo
5 saker om Patrick Ekwall du kanske inte visste

– Fruktansvärt var det. Än i dag kan jag känna att det är jobbigt när jag tänker tillbaka på det. Det är klart jag har glömt det och gått vidare. Men jag kan ändå känna, när vi pratar om det nu, att det var hemskt att få det som ett slag i ansiktet, säger Ekwall i Fredrik Ralstrands podcast "TV-fabriken".

Själva situationen när beskedet kom, mitt i frukosten, beskriver Ekwall som bisarr.

Patrick Ekwall jobbar på vinter-OS 2018.
Ekwall på ett av alla mästerskap han täckte. Vinter-OS 2018.

– Jag blev så chockad. Jag minns att jag tillslut bara reste mig och gick för det kändes jättebisarrt att sitta kvar och äta frukost. Det var en så jävla konstig situation. Det hade varit en annan sak att sitta i ett mötesrum på TV4.

Annons

Det hade också varit en annan sak om han fått veta vad som skulle hända tidigare. Problemet och orsaken till varför det blev som det blev var att han fick beskedet så sent, menar Ekwall.

Ekwall väntar fortfarande på svar

För Ekwall var själva beslutet inte det jobbigaste utan ovissheten.

– Det absolut jobbigaste är att jag än idag inte fått reda på varför. Jag har ändå frågat Erik Westberg flera gånger och han säger att han inte vill säga det. Han säger att det handlade inte om hur jag var och vad jag gjort utan det handlade om något annat. Var jag kass? Säg det. Var jag för dyr? Säg det.

Erik Westberg menar att det handlade om omorganisation. C More och TV4-sporten hamnade under samma tak och att de i den processen valde att inte förnya avtalet. Något som Ekwall inte köper.

Annons

Han vill inte bara veta varför han blev petad utan också av vem. Ekwall misstänker nämligen att det var någon annan än Erik Westberg som tog beslutet.

– Jag tror inte att Westberg tog det beslutet själv. Jag tror det var någon annan råtta på TV4 som inte vill stå för det beslutet, säger han.

Ekwall berättar att han inte bara är bitter. Han också är tacksam över sina 23 år på kanalen. Han har inte heller något emot Westberg som person utan snarare bara hur han handlade i situationen i fråga.

Foto: TT

Annons