Elin Härkönen i hemsk upplevelse med Paolo Roberto

Elin Härkönen i hemsk upplevelse med Paolo Roberto

Elin Härkönen var med om ett trauma på grund av Paolo Roberto. Nu berättar hon sanningen.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 50?
Slå på ljud

Elin Härkönen fick ett 2020 som hade varit omöjligt att förutspå på förhand. Hennes relation med Paolo Roberto blev plötsligt ett av Sveriges mest omdiskuterade kärleksförhållanden när han greps av polisen under en razzia. Kort därpå gick Paolo själv ut i TV4 och erkände att han köpt sex.

På sin blogg har Elin gett sig på att sammanfatta sitt år, månad för månad. 2020 inleddes i glada tongångar för hennes del – men vände snabbt.

Elin Härkönen om sitt trauma med Paolo Roberto

Elin Härkönen och Paolo Roberto.

Våren, då Paolo-skandalen briserade, är fortfarande ett öppet sår för Elin Härkönen. Det märks i hennes sammanfattning av maj månad.

"Maj – kastades jag omkull när livet återigen förändrades från en dag till en annan. Allt blev svart. Världens mediastorm. Min telefon ringde i ett och jag har fortfarande svårt att svara i telefon efter detta...", skriver Elin.

November var också en bottennotering. Då skrev Elin öppet om att hon dagligen kämpade med kroniska krämpor. Smärtor så svåra att hon drabbats av sömnproblem. Det här återkommer i hennes sammanfattningen av månaden.

"November - längesen jag mådde så dåligt. Skadad. Heartbroken. Sömnbrist. Förvirrad. Förtvivlad", skriver Elin.

Men i slutorden är tongångarna inte fullt så mörka. Elin har ju hanterat motgångar förut. Hon var länge en ridsportstalang på världsnivå inom sin gren voltige. Men 2013 var hon med om ett fall som tog så illa att hon bröt nacken och fick stelopereras på Akademiska i Uppsala.

Elin Härkönen om året: "Det har varit fruktansvärt tufft"

Så här sammanfattar hon 2020.

"Tacksam för det här året, men jag skulle ljuga om jag sa att det varit ett bra år. Det har varit fruktansvärt tufft. Men jag är tacksam. Jag har blivit starkare, klokare och fått nya insikter om vad som verkligen är viktigt. Livet är NU. Lev ditt liv så som DU vill leva. Tänk inte för mycket på imorgon", skriver Elin.

LÄS MER: Kärlekskarusellen i societeten – alla har varit med alla

LÄS MER: Helena Segers okända liv – utan Zlatan