Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Elin Härkönens revansch – tillbaka efter åren isär: ”Så fantastiskt”

02 aug, 2023, 13:00 
Minna Sarpaneva
Elin Härkönen
Foto: TT

Elin Härkönens liv vändes upp och ned för tio år sedan.

Annons

Elin Härkönen, 29, lever minst sagt ett aktivt liv.

Här är Sveriges 8 rikaste kvinnor – hela listanBrand logo
Här är Sveriges 8 rikaste kvinnor – hela listan

Hon är en framgångsrik PT och har även medverkat i TV4-programmet Elitstyrkans hemligheter där vanliga personer får gå igenom hårda prövningar, under ledning av fyra före detta elitsoldater.

Men det har inte alltid varit självklart att Elin skulle kunna leva ett så aktivt liv.

Elin Härkönens kärlekslycka

Efter sitt uppmärksammade uppbrott med Paolo Roberto fann Elin kärleken igen för två år sedan.

Det hela började med en nära vänskap med proffsboxaren, Anthony Yigit, 31, men de insåg snart att de inte kunde förneka gnistorna mellan dem och blev ett kärlekspar.

Annons

Kärleken sprudlar onekligen, och tidigare i år kom den glädjande nyheten att de tagit nästa steg i förhållandet och förlovat sig.

Elin Härkönen överlevde hemska olyckan

Sportintresset har funnits hos Elin Härkönen sedan tidig ålder. Hon brann särskilt för voltige, som är gymnastik på hästar som springer. Drömmen var att bli världsmästare, men år 2013 vändes Elins liv upp och ned.

– Vi skulle träna in en ny häst, som blir rädd för något som smäller utanför ridhuset. Han ökar, kickar och jag flyger rakt upp i luften och landar på nacken, berättar Elin Härkönen för SVT.

Annons

Efter olyckan menade läkarna att Elin inte skulle kunna leva ett aktivt liv igen. Härkönen slog oddsen och lever idag ett oerhört aktivt liv.

Och inte nog med det, nu, 10 år efter att ha brutit nacken, är Elin dessutom tillbaka på hästryggen. Det var när hon invigde Svenska och Nordiska mästerskapen i voltige som hon fick frågan om hon ville upp på en häst igen, och svaret blev ja.

– Jag springer fram längst linan, mot den här hästen och det är som om ingenting har hänt, säger Elin till SVT och fortsätter:

– Det känns så fantastiskt, min största revansch i livet.

Så imponerande, heja Elin!

Annons