Elins okända tragedi – nu blir sorgen dubbel med Paolo!

Det är 26 års ålderskillnad mellan Paolo Roberto och hans flickvän Elin Härkönen.

Elin Härkönen har blivit sviken av pojkvännen Paolo Roberto.Men Elin är van vid att ta sig tillbaka från tragedier.

Elin Härkönen har plötsligt sett sitt liv bli skakat i grunden. Hennes partner Paolo Roberto är numera en av Sveriges mest utskällda män efter att ha blivit gripen i en polisrazzia mot en bordell i Stockholm.

Men Elin vägrar låta sig knäckas. Som hon själv skrev på Instagram:

“Jag har varit på botten förr, jag vet hur man kämpar sig upp”.

Men vad är det egentligen för “botten” som Elin refererar till?

Elin Härkönen bröt nacken i olycka

Elin Härkönen står inför ännu en motgång i livet.

Elin Härkönen står inför ännu en motgång i livet.

Elin Härkönen var länge en ridsportstalang på världsnivå inom sin gren voltige. Men 2013 var hon med om ett fall som tog så illa att hon bröt nacken och fick stelopereras på Akademiska i Uppsala.

Elin har själv berättat om traumat för Expressen-reportern Elin Kardell, som basar över den lyckade satsningen Föreningsliv (nominerad till det prestigefulla priset European Digital Media Awards 2020).

– När jag låg där så såg jag mig själv gå igen. Så från första stund började jag tänka hjärna till muskel. Jag började föröka vicka på tårna och till slut kunde jag det, en gång kunde jag vicka foten och en dag böja benet. Jag tjatade på läkaren att få prova att ställa mig upp. ”Nej, nej Elin det går inte”. Säg inte att det inte går, låt mig prova, sa Elin Härkönen till Expressen.

“Jag ska motbevisa honom”

Elin repeterade ett mantra för sig själv när hon låg i sjuksängen. Ett mantra som till slut blev sanning och verklighet.

– Jag ska motbevisa honom. Jag kommer att komma till honom med en guldmedalj en vacker dag. Ingen ska tala om för mig vad jag kan eller inte kan göra. Jag har överlevt någonting man inte ska kunna överleva.

Läkaren fick fel. Inte nog med att Elin kunde stå igen – hennes kropp blev inom sinom tid kapabel till ännu mer än så. Nu arbetar Elin som personlig tränare, vilket hon varvar med att hålla motivationsföreläsningar.

“Tacksam att jag älskar mitt jobb och att det ger mig energi tillbaka”, skriver Elin själv på Instagram.