Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Elisabet Höglund i sorg efter dödsfallet i familjen: "Det gör så ont"

16 jul, 2022, 07:00 
Elisabet Höglund

Elisabet Höglund och maken fick säga hejdå till en kär vän.

Annons
Svenska kändisar – då och nu!Brand logo
Svenska kändisar – då och nu!

Journalisten Elisabet Höglund har haft det aningen tufft på sistone. Hon har regelbundet uppdaterat sina läsare på sin blogg om hennes ekonomiska motgångar, och hur hon och maken Bosse är "fattiga pensionärer."

Och nu var det alltså dags för nästa tragiska bakslag. Elisabeth har förlorat sin älskade familjemedlem, katten Sigrid.

Avled i bilen

På sin blogg berättar Elisabet om den traumatiska händelse som föranlett kattens bortgång. Katten Sigrid, som levt med familjen länge, hade varit krasslig sedan början på juni, något som oroat Elisabet.

Elisabet misstänkte inälvsmask och trots medicinering så blev Sigrid inte bättre, och hon hade börjat magra. Den 11:e juni vände situationen till det värre, och hon begav till till ett djursjukhus då hon insåg att katten inte skulle överleva natten:

"När vi satt i bilen höll Bosse hennes lilla kattväska i knät och smekte henne hela tiden. Plötsligt märkte han att det inte fanns något liv i henne längre. Hennes tassar var stela. Han kände ingen andhämtning. Huvudet hade sjunkit ner. Hon var redan borta – eller i alla fall på väg bort." skriver Elisabet på sin blogg.

Annons

Pausar bloggen

Nu sörjer hon och maken katten, som blev 14 år och 3 månader.

"Jag vet att Bosse och jag kommer att sörja vår Sigrid under lång tid, kanske i flera år. Ingen var som hon: vacker, vänlig, älskvärd, lekfull, tillgiven, pratsam, intelligent, snäll.

Hon var vår lilla Prinsessa, som ingen annan kan ersätta. Och hon älskade oss. Det vet vi. Nu finns hon inte mer. Men vi finns kvar. Och det gör så ont, så ont. så ont."

Bloggen, som annars uppdateras frekvent, kommer hon också uppdatera mindre på skriver hon i nästkommande inlägg. Elisabet skriver att hon inte mår så bra just nu, och därför inte kommer orka med att uppdatera såsom hon brukar.

"Somliga människor tycker att det är löjligt att sörja ett djur: ”Det är ju bara en katt”.

Men det är det inte. Ett husdjur kan vara ens närmaste och käraste vän, kanske kärare än mänskliga vänner. En liten katt kräver ingenting, bara kärlek och omvårdnad – och det fick verkligen lilla Sigrid." avslutar hon inlägget.

Foto: TT

Annons