Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Elisabet Höglunds nära döden-upplevelse – vågar inte vistas hemma

24 jun, 2022, 12:25 
AvSimon Holm Stålhand
Både Elisabet Höglund och hennes syster blev duktiga på att måla, Elisabet har haft ett 70-tal utställningar.

Usch, vad jobbigt det måste ha varit...

Annons
5 skandaler i "På spåret"!Brand logo
5 skandaler i "På spåret"!

Elisabet Höglund är en välkänd person inom svensk media och har flera strängar på sin lyra. Hon är bland annat journalist, författare och programledare.

Hon är också husägare. Ja, flera hus faktiskt. Hon har en lägenhet i Estepona, Spanien som hon håller på att sälja. En av anledningarna skulle kunna vara att hon blev rånad där när hon var där på semester.

Huset som hon har beslutat att sälja är det som ligger i Tungelsta. På sin blogg berättar hon varför.

– Det är med djupt vemod och med sorg i hjärtat som jag fattar det här beslutet. Många undrar förstås varför jag gör det, varför jag flyttar ifrån en plats där jag trivs. Ja, säg det, men ibland behöver man en större förändring i livet för att orka kämpa vidare. Vi behöver alla ett projekt att arbeta mot, ett mål för vår strävan, en förnyelse av vår tillvaro, skriver hon bland annat.

Vågade inte åka hem

Nu planerar hon istället att flytta in på "heltid" i sitt hus i Älvhyttan. Men det är inte bara fina minnen från det hemmet.

Annons

För under vintern 2011 blev Elisabet Höglund allvarligt sjuk. På bloggen beskriver hon den hemska händelsen.

Elisabet Höglund
Elisabet Höglund och maken Bosse Karlsson på gården i Älvhyttan utanför Örebro 2002. Foto: IBL Bildbyrå

– Jag befann mig i just detta hus när jag var som mest illa däran och höll på att dö. Bosse körde mig till sjukhuset i Karlskoga där man några dagar senare konstaterade att jag var svårt cancersjuk med en 20 cm stor tumör på bukspottkörteln samt led av en lång lång rad andra (hormonella) sjukdomar såsom diabetes, hyperkalcemi (en sjukdom som kalkar ur skelettet) och njursvikt för att ta några exempel.

En minst sagt påfrestande erfarenhet för Elisabet och det tog ett tag att bearbeta traumat.

– Det dröjde flera år innan jag psykiskt klarade av att besöka Älvhyttan igen. Jag förknippade mitt fina lantställe med den förfärliga sjukdomen och dödsskräcken. Den känslan levde kvar i flera år. Därför blev det inte så många besök i huset förrän förra sommaren då vi bestämde oss för att antingen bosätta oss där på helhet eller sälja gården.

Men nu verkar det som att de ska flytta in där på heltid. Och vad skönt det är att höra att hon orkade ta sig igenom den tuffa tiden!

Annons