Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Elisabet Höglunds nya bakslag – efter tuffa ekonomiska tiden: "Vem ska betala?"

07 jul, 2022, 08:00 

Elisabet Höglund har stött på ett problem.

Annons
Så långa och korta är svenska kändisarna!Brand logo
Så långa och korta är svenska kändisarna!

Mångsysslaren Elisabet Höglund har alltid haft mycket att stå i. Hon är journalist, författare, tv-personlighet och dessutom bloggare. På bloggen delar hon öppenhjärtligt med sig av sitt privatliv, även när det kanske inte går som hon vill.

Tidigare berättade hon att hon tvingas sälja sitt hus, eftersom hon och maken är pensionärer och inte har råd med alla dyra utgifter. Nu uttrycker hon ännu en gång sin frustration.

Måste sälja båda husen

Ja, att priserna raketstiger och det blir allt dyrare att leva kan nog många stämma in på. Elisabet som beskriver sig själv och maken Bosse som "fattiga pensionärer" har fått ta en rejäl smäll, och tvingas lämna ifrån sig sina älskade fastigheter för att ha råd.

Först, lägenheten i Spanien, och nu även huset i Tungelsta.

– Men på samma sätt som när det gäller den spanska lägenheten så spelar ekonomin en avgörande roll även för beslutet att sälja fastigheten i Tungelsta. För två fattiga pensionärer som Bosse och mig går det inte att leva som förut. Det går inte att fortsätta att betala elräkningar på 12 000 kronor var tredje månad, att betala för sophämtning, att varje månad betala allt högre låneräntor, försäkringar och alla andra kostnader som en villaägare dras med, skriver hon på sin blogg.

Annons

– Inte minst de skenande elpriserna, den skenande inflationen och de skenande räntorna gör att man måste göra om sin ekonomiska livskalkyl. Inkomsterna blir inte högre. Det blir däremot utgifterna. I längden håller inte det.

Som tur är har Elisabet en lösning, men inte heller den kommer utan att den tuffa ekonomiska situationen gör sig påmind.

Elisabet Höglund
Elisabet planerar att flytta till Älvhyttan.

Problemet med nya bostaden

Nu berättar Elisabet att hon ser framemot att flytta från huset i Tungelsta, och flytta in i ett hus hon har på en gård i Älvhyttan. På gården spenderade hon och maken midsommar, och trivs bra.

Men det är en del upprustning som krävs innan paret kan leva sitt drömliv där på riktigt, och det sätter käppar i hjulen.

Bland annat måste huset målas om, det saknas både köksutrustning och golv i vissa delar av huset, ingen eldstad finns, och efter en vattenskada finns det forfarande jobb kvar för rörmokaren att göra.

Annons

Ingen kort lista, utan det krävs ett rejält ansiktslyft, som Elisabet själv kallar det. Men frågan med ekonomin kvarstår – det hela hänger på att huset i Tungelsta och lägenheten i Spanien säljs med vinst.

– Som alla förstår är det mycket arbete som väntar oss. Framförallt kommer det att kosta mycket pengar om man vill trivas på gården. Därför hoppas jag innerligt att både lägenheten i Spanien och gården i Tungelsta kan säljas med viss förtjänst. Annars vet jag inte vem som ska betala, skriver hon på sin blogg, där det också går att se bilder på huset.

Vi hoppas allt går vägen för Elisabet så hon och Bosse får koppla av i sitt idylliska Älvhyttan!

Elisabet Höglund och maken Bosse Karlsson

Foto: TT

Annons