Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Elisabeth Höglunds nya familjemedlem hittad död – stora sorgen

03 okt, 2022, 06:00 
Elisabeth Höglund

Elisabeth Höglund skriver själv om ofattbara sorgen.

Annons
Svenska kändisar – då och nu!Brand logo
Svenska kändisar – då och nu!

Elisabeth Höglund, 78, har stött på motgång efter motgång den senaste tiden. På sin blogg har hon skrivit öppenhjärtligt om sitt privatliv, och berättat att hon och maken haft det så dåligt ställt ekonomiskt att de tvingats sälja sitt hus.

För ett tag sedan delade hon även med sig av den obotliga sorg som infann sig efter att katten Sigrid, som varit en del av familjen länge, gått bort efter att ha börjat må dåligt i juni.

”När vi satt i bilen höll Bosse hennes lilla kattväska i knät och smekte henne hela tiden. Plötsligt märkte han att det inte fanns något liv i henne längre. Hennes tassar var stela. Han kände ingen andhämtning. Huvudet hade sjunkit ner. Hon var redan borta – eller i alla fall på väg bort”, skrev Elisabet på sin blogg.

Annons

Nya katten Kalinka försvann

Elisabeth skaffade sig en ny katt i juli, men det tog inte lång tid innan hon kom med dystra besked: katten Kalinka hade rymt.

”Hur vi ska få tillbaka lilla Astrid/Kalinka, den 4-åriga honkatt som Bosse och jag köpte på Södertälje katthem i onsdags. Astrid blev totalt skräckslagen när hon kom hem till oss och hon lyckades rymma direkt genom ett fönster som vi hade missat att stänga i ett av rummen”, skrev Elisabet i ett annat blogginlägg.

Elisabeth Höglund
Elisabeth Höglund berättar nu om sorgen.

Nya familjemedlemmen hittad död

Elisabeth Höglund satte upp affischer i området och sökte överallt efter sin katt. Katten befann sig i närområdet under en längre period, men den 8 augusti gjordes sista observationen.

Kvällen den 2 oktober fick Elisabeth och maken det tråkiga beskedet att Kalinka blivit ihjälkörd.

Annons

”Det var en mycket vänlig kvinna som sent i eftermiddag hade upptäckt Kalinkas döda och blodiga kropp mitt på Vädersjövägen i Tungelsta, en normalt inte särskilt trafikerad och ganska landsbygdsbetonad väg”, skriver Elisabeth.

Elisabeths ofattbara sorg: ”Jag orkade inte...”

Kvinnan som hittade katten kände igen den från alla affischer som satts upp. Elisabeth fick via det intatuerade numret i kattens öra bekräftat att det var Kalinka som hittats död.

Nu behöver jag inte oroa mig längre. Kalinka behöver aldrig frysa mer. Hennes kropp är förmodligen redan kremerad på Bagarmossens djursjukhus, dit den vänliga kvinnan som hittade henne körde hennes kropp. Jag orkade inte göra detta själv”.

Foto: TT

Annons