Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Elisabeth Tarras-Wahlberg får nytt jobb!

14 nov, 2018, 08:00 
Victoria-Elisabeth-Tarras-Wahlberg
Kronprinsessan Victorias forna mentor Elisabeth Tarras-Wahlberg går från klarhet till klarhet. Nu har hon fått ett nytt, spännande uppdrag.
Annons

Något tillbakalutat pensionärsliv är inte aktuellt för Elisabeth Tarras-Wahlberg, som under 32 år tjänstgjorde vid hovet och blev en av de få som kom kungafamiljen riktigt nära. Pressassistent blev hon 1976 och 1995 informationschef med arbetsplats på kungliga slottet i Stockholm. Mellan 2004 och 2008 var hon kronprinsessan Victorias hovmarskalk. Elisabeth Tarras-Wahlberg är en erkänt skicklig strateg, kommunikatör och rådgivare. Hon var tidigare informationschef vid Kungliga Hovstaterna och Hovmarskalk hos kronprinsessan Victoria. Hon har även varit Senior Advisor på Kreab.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Jag är fortfarande nyfiken på livet. Som det är nu har jag det väldigt bra. Man får ta en dag i sänder och aldrig stänga några dörrar.

Så sade Elisabeth för en tag sedan. Nu har hon fått ett nytt, hett uppdrag på Lennox PR.

Elisabeth-Tarras-Wahlberg

– Jag letade efter ett givande sammanhang som kompletterar mina övriga uppdrag och hittade det i Lennox. Jag är bekant med Robert, Elin och Åsa sedan tidigare och anser att de byggt en gedigen och seriös verksamhet, som präglas av äkta engagemang och inspirerande nyfikenhet på framtiden och samhället, säger Elisabeth Tarras-Wahlberg.

Elisabeth-Tarras-Wahlberg

Lennox PR erbjuder tjänster inom corporate communications, medierelationer, public affairs och opinionsbildning. Under det senaste året har företaget tagit in ett stort antal nya kunder.

Annons

– Vi är otroligt glada att Elisabeth vill jobba tillsammans med oss. Hon har svårslagen erfarenhet och hantverksskicklighet. Det värderar vi och våra uppdragsgivare högt, vare sig det gäller retorikutbildning, rådgivning eller att göra sig begriplig i en investerarpitch, säger Åsa Johansen, vd för Lennox PR, som grundades 2015.

Bra kunskaper

– Många av våra nya kunder är startups där ledningen ofta har en begränsad erfarenhet av att ta en talesmannaroll. Där kommer Elisabeths kunskaper att komma mycket väl till pass, säger Åsa Johansen.

Tarras-Wahlberg och kronprinsessan Victoria

Elisabeth Tarras-Wahlberg är dotter till veterinären friherre Berndt von Engelhardt och Astrid, född Josefsson. Farfadern tillhörde en baltisk friherrlig ätt och farmodern kom från Åbo. Makarna flydde till Sverige under andra världskriget.

Foto: Pressbilder, IBL

Annons