Elisabeth Tarras-Wahlberg får nytt jobb!

Victoria-Elisabeth-Tarras-Wahlberg
Kronprinsessan Victorias forna mentor Elisabeth Tarras-Wahlberg går från klarhet till klarhet. Nu har hon fått ett nytt, spännande uppdrag.
Annons

Något tillbakalutat pensionärsliv är inte aktuellt för Elisabeth Tarras-Wahlberg, som under 32 år tjänstgjorde vid hovet och blev en av de få som kom kungafamiljen riktigt nära. Pressassistent blev hon 1976 och 1995 informationschef med arbetsplats på kungliga slottet i Stockholm. Mellan 2004 och 2008 var hon kronprinsessan Victorias hovmarskalk. Elisabeth Tarras-Wahlberg är en erkänt skicklig strateg, kommunikatör och rådgivare. Hon var tidigare informationschef vid Kungliga Hovstaterna och Hovmarskalk hos kronprinsessan Victoria. Hon har även varit Senior Advisor på Kreab.

Annons

– Jag är fortfarande nyfiken på livet. Som det är nu har jag det väldigt bra. Man får ta en dag i sänder och aldrig stänga några dörrar.

Så sade Elisabeth för en tag sedan. Nu har hon fått ett nytt, hett uppdrag på Lennox PR.

Elisabeth-Tarras-Wahlberg

– Jag letade efter ett givande sammanhang som kompletterar mina övriga uppdrag och hittade det i Lennox. Jag är bekant med Robert, Elin och Åsa sedan tidigare och anser att de byggt en gedigen och seriös verksamhet, som präglas av äkta engagemang och inspirerande nyfikenhet på framtiden och samhället, säger Elisabeth Tarras-Wahlberg.

Elisabeth-Tarras-Wahlberg

Lennox PR erbjuder tjänster inom corporate communications, medierelationer, public affairs och opinionsbildning. Under det senaste året har företaget tagit in ett stort antal nya kunder.
– Vi är otroligt glada att Elisabeth vill jobba tillsammans med oss. Hon har svårslagen erfarenhet och hantverksskicklighet. Det värderar vi och våra uppdragsgivare högt, vare sig det gäller retorikutbildning, rådgivning eller att göra sig begriplig i en investerarpitch, säger Åsa Johansen, vd för Lennox PR, som grundades 2015.

Bra kunskaper

– Många av våra nya kunder är startups där ledningen ofta har en begränsad erfarenhet av att ta en talesmannaroll. Där kommer Elisabeths kunskaper att komma mycket väl till pass, säger Åsa Johansen.

Tarras-Wahlberg och kronprinsessan Victoria

Elisabeth Tarras-Wahlberg är dotter till veterinären friherre Berndt von Engelhardt och Astrid, född Josefsson. Farfadern tillhörde en baltisk friherrlig ätt och farmodern kom från Åbo. Makarna flydde till Sverige under andra världskriget.

Foto: Pressbilder, IBL

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

6 kommentarer till “Elisabeth Tarras-Wahlberg får nytt jobb!”

 1. Bettan skriver: 14 november, 2018

  Elisabeth var det proffs hovet behövde. Öppnade upp mer för allmänheten att ta del i deras liv. Alltid någon trevligs foton även på privata semestrar. Nu har presstjänst tagit hovet bakåt inte framåt.


 2. Bror skriver: 14 november, 2018

  WOW – igen!
  Welcome to Nerd Town
  Population: many


  1. Helene skriver: 14 november, 2018

   Bror
   🙂 🙂 🙂


 3. konsttanten skriver: 14 november, 2018

  Önskar Elisabeth T-W lycka till, hon måste ha en gedigen kunskap och erfarenhet; guld värt!


 4. ancibetgfekdt skriver: 14 november, 2018

  Elisabeth är en kompetent ,
  trevlig och säkert mycket omtyckt
  av kungafamiljen.

  Lycka Till!


 5. Friherrinnan skriver: 7 april, 2019

  Eftersom hon ar attling till en gammal Baltisk friherrlig slakt skulle hon kunna titulera sig som friherrinna.
  I Baltien samt i det tysksprakiga Nord-Europa var kutymen att alla barn, i de friherrliga- och ocksa ovre adliga familjer, arvde titeln.
  Ja, faktiskt ocksa dottrarna.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar