Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

EM-profilen Frida Nordstrands beteende väcker ilska: "Så osmakligt"

19 jun, 2024, 17:30 
Frida Nordstrand
TV4
Frida Nordstrand får massiv kritik för det hon säger i klippet.
Annons

Frida Nordstrand och Pär Lernström leder TV4:s sändningar från Fotbolls-EM.

– Jag är mycket tacksam över att ha fått förtroendet att programleda ännu ett mästerskap! Det är inget snack om att det kommer bli en otrolig fotbollsfest i Tyskland, sa Frida i ett pressmeddelande inför mästerskapet.

Miljonregnet över Renée Nyberg – så mycket tjänar honBrand logo
Miljonregnet över Renée Nyberg – så mycket tjänar hon

Frida Nordstrand får kritik för orden i klippet

Men nu får Frida kritik för ett klipp som cirkulerar samtidigt som EM-festen pågår. Frida har nämligen gått ihop med en rad olika medieprofiler och medverkat i en informationsfilm om illegal streaming. Klippet, som lades ut på Viaplays Twitter-konto, fick oerhört mycket kritik från ilskna konsumenter.

Aftonbladets krönikör Marcus Leifby har gjort ner filmen fullständigt.

"Det började inte med att de svenska kommersiella kanalerna gemensamt gick ut och pekade finger åt alla som använder IP-teve, men det kändes så. Niklas Jihde, Frida Nordstrand, Suzanne Sjögren, Jessica Almenäs, Karin Frick (förvånansvärt få killar ställde upp?) läxade – via sociala medier – upp alla som inte betalar tusentals kronor för just deras arbetsgivares abonnemang, och kom med anklagelser som att 'ni stöttar organiserad brottslighet', och att alla svek leder till att stryk tas av 'den svenska idrottsrörelsen'", skriver Marcus.

Annons

"Hoppsan. Så osmakligt. Det var inte bara brist på fingertoppskänsla, det var som att de har förlorat armar, ben – och förstånd – i en komplicerad skördetröska-olycka."

Aftonbladet-skribenten sågar totalt

Det är medlemsorganisation Nordic Content Protection som ligger bakom filmen. Där ingår bland andra Viaplay, Allente, TV4, Tele2, Telenor, Premier League, SHL och Warner Bros Discovery, rapporterar Dagens Media.

"Att tv-bolagen själva spekulerat vilt på sporträttighetsmarknaden, betalat ut hutlösa bonusprogram till cheferna som gjorde det och låtit kunderna betala priset, det nämndes förstås inte. Organiserad brottslighet?", skriver Marcus.

Annons