Eric Saades plötsliga besked om Let's dance – efter hemliga spelet bakom kulisserna

Eric Saades plötsliga besked om Let's dance – efter hemliga spelet bakom kulisserna

Karin Törnblom/TT

Eric Saade, 31, har tackat nej till Let's dance gång på gång.
Nu berättar han om den verkliga orsaken bakom sin tveksamhet.

Ända sedan han slog igenom i Melodifestivalen 2010 med Manboy och året därpå vann hela tävlingen med Popular har Eric Saade varit ett drömnamn för TV4 och Let's dance.

Men artisten har tackat nej varje år.

– Mest för att jag inte har vågat göra den här typen av tv där man ska få lära känna mig. Där det är mycket inslag och synkar. Jag har aldrig gjort några program där det inte handlat om musik. Så har jag valt att hålla det, på grund av integritet kanske eller för att jag helt enkelt inte har vågat. Alla andra som har gjort Let's dance har varit fett modiga och jag har varit en riktig fegis, säger Eric Saade till Svensk Damtidning.

Eric Saade dansar med Katja Luján Engelholm i Let's dance 2022.

Jonas Ekströmer/TT

”Aldrig känt behov av att fläka ut mig”

Men nu har han vänt. I år ställer han till slut upp i Fyrans danstävling tillsammans med proffsdansaren Katja Luján Engelholm.

– Jag har nog aldrig känt det där behovet att fläka ut mig själv, att man ska lära känna mig. Där har jag alltid varit lite försiktig, säger Eric Saade.

Vad fick dig att ändra dig?

– Det har nog byggts upp under en längre tid, sedan jag gjorde Så mycket bättre 2017 där man också pratar om sig själv och går lite djupare. Då började jag känna mig mer bekväm och kände att det ändå är ganska okej att folk får lära känna mig och på den vägen är det.

Så sent som i fjol ställde Eric Saade upp i Melodifestivalen med bidraget Every minute vars nummer hade en avancerad koreografi.

Henrik Montgomery/TT

Eric Saade: ”Har varit tufft och svårt”

Eric Saade har gjort sig känd för sina dansfyllda nummer, inte minst i Melodifestivalen. Men att han kan dansa är inte någon fördel i Let's dance, menar han – snarare tvärtom.

– Det är raka motsatsen. När jag rör mig på scenen så är det bara ett uttryck, inget är rätt och inget är fel. Här finns det regler för allting. Jag har nästan uppförsbacke eftersom jag måste sudda ut allt innan jag kan ta in det här nya. Så det har varit tufft och svårt, säger han.

Men till skillnad från när han ägnar sig åt musik känner han inte någon som helst press i Let's dance.

– Det är klart att jag kommer att gå all in, jag älskar att dansa och att lära mig nya saker, men med det sagt så är det här inte mitt område. Jag känner inte ett ansvar, som när jag gör musik, att det måste vara perfekt. Här slänger jag mig ut och så får det gå som det går, sa Eric Saade strax innan premiären.

LÄS MER: Profilen stoppas från Let's Dance – efter dramat: "Kommer inte att funka"

LÄS MER: Stort triangeldrama i Let's Dance – äktenskapet hotat: "Mycket dramatik"