Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Erik Videgård tackar för sig – nu bekräftar han förändringen: ”Efter många år…”

02 jun, 2024, 14:00 
Vendela Lönnqvist
TV4, Instagram
Nu kommer Erik Videgård med nya besked om framtiden.
Annons

Låt oss spola tillbaka tiden. Året är 1992 och TV4 satsar stort på tv-programmet "Nyhetsmorgon".

5 saker du inte visste om Erik VidegårdBrand logo
5 saker du inte visste om Erik Videgård

Erik Videgård har varit med sedan start

Redan då var Steffo Törnquist med, men ett namn vi än idag känner igen som också varit med sedan starten av programmet är kocken Erik Videgård.

Spola fram klockan 32 år och Erik är fortfarande ett omtyckt inslag i rutan. Idag är han en välkänd tv-kock med en lång karriär både i tv och i köket.

Erik Videgård drabbades av cancer

Erik har dock inte alltid haft det lätt i livet. För några år sedan drabbades han av cancer i en av sina tonsiller, vilket ledde till att han behövde genomgå cellgiftsbehandling och strålning.

Strålningen ledde däremot till att Eriks käke gick av och han tvingades ligga i elva timmar på operationsbordet.

Annons

– Utseendet har påverkats och det känns tråkigt, men det är inget jag går och tänker på. I början tyckte jag att det var jobbigt att folk tittade, men nu bryr jag mig inte om det. Vuxna frågar sällan vad som hänt, även om det händer. Barn är mer direkta och frågar och då berättar jag, säger Erik till Allas.

Erik Videgård har opererat käken

Nyligen delade dock tv-kocken med sig av glädjens besked. Han har äntligen fått hjälp av plastikkirurger på Karolinska för att fixa en del av munnen. Det hjälper honom att dricka utan läckage. Han kommer också kunna damma av gamla intressen!

”Ska ge mig på min kära saxofon igen och kanske till och med börja dyka då munnen nu sluter tätt. Ja, det är lite svullet fortfarande och lite blåslaget, men det går över. En stor eloge till den medicinska plastikkirurgin! Om ni bara visste hur mycket de gör för att rekonstruera människor. Fantastiskt! Och så ser jag inte lika 'löjlig' ut längre… Haha”, skriver Erik i ett inlägg på Instagram.

Erik Videgård har flyttat

Nu kommer Erik med ytterligare ett härligt besked.

Han har nämligen flyttat till Södermalm! Eller som han kallar det:

"Hem till Södermalm".

"Jag har flyttat! Efter många års frånvaro är jag äntligen tillbaka på Södermalm! Underbart!! Bara 200 kartonger att packa upp nu varav hälften hör till köket. Större kök och härlig utsikt, vad mer kan man begära? Älskar Söder! Ses snart", säger Erik i en video från den nya lägenheten.

Annons