Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Efter uppmärksammade bilden – Erik Videgård märkbart tagen av responsen: ”Förlöjligande”

30 mar, 2024, 15:00 
Vendela Lönnqvist
Instagram, TT
Nu har Erik Videgård fått den revansch han verkligen förtjänar.
Annons

Erik Videgård, en uppskattad kock både i flera av sina egna kök runt om i världen och i TV4:s "Nyhetsmorgon", där han ofta gästar för att bjuda på matlagningstips – något som har gjort honom till en stor tittarfavorit.

Så karriären har han på det torra. Men bakom kulisserna har det sett annorlunda ut.

5 saker du inte visste om Erik VidegårdBrand logo
5 saker du inte visste om Erik Videgård

Erik Videgård drabbades av cancer

För några år sedan drabbades Erik av cancer i en av sina tonsiller, något som ledde till att han behövde genomgå cellgiftsbehandling och strålning.

Det sistnämnda gjorde dock att hans käke gick av efter en period. Efter elva timmar på operationsbordet hade läkarna gjort sitt bästa genom att ta muskler, ben, senor och hud från Eriks vad.

– Utseendet har påverkats och det känns tråkigt, men det är inget jag går och tänker på. I början tyckte jag att det var jobbigt att folk tittade, men nu bryr jag mig inte om det. Vuxna frågar sällan vad som hänt, även om det händer. Barn är mer direkta och frågar och då berättar jag, säger Erik till Allas.

Annons

Erik Videgård om elaka kommentarerna

Och under sina år i tv-rutan har trollen då och då lyckats nå fram till Erik, något han nyligen berättar om på Instagram:

”Har fått rätt många kommentarer om att jag ser ”konstig” ut genom åren. Några undrande, vilket är helt ok, och några förlöjligande, vilket känns sådär. En operation efter biverkningar av strålningsbehandling gjorde att jag tappade all känsel i en fjärdedel av ansiktet. Det gör att det kan hända lite vad som helst där utan att jag känner det."

Erik Videgård har opererats i käken

”Igår fick jag hjälp av de fantastiska plastikkirurgerna på Karolinska att fixa till en del av munnen. Nu kan jag dricka som en vanlig människa, utan läckage. Ska ge mig på min kära saxofon igen och kanske till och med börja dyka då munnen nu sluter tätt. Ja, det är lite svullet fortfarande och lite blåslaget, men det går över. En stor eloge till den medicinska plastikkirurgin! Om ni bara visste hur mycket de gör för att rekonstruera människor. Fantastiskt! Och så ser jag inte lika 'löjlig' ut längre… Haha”.

Annons

Till Expressen berättar Erik att han under åren kallats för allt möjligt mellan himmel och jord – från "miffo" till att han är "ful".

"Fantastiskt vad mycket kärlek man kan få"

Men efter 13 års krigande är kampen nu över.

– Nu kan jag dricka som vanligt igen, utan att det läcker. Jag fungerar på ett helt annat sätt, säger han glatt till Expressen.

Livet kommer bli enklare för den populära krögaren, berättar han själv. Och i kommentarsfältet under Instagram-bilden svämmar kärleken över:

– Jag mår bra, jag är lite svullen i läppen bara, men det går nog över. Det är fantastiskt vad mycket kärlek man kan få, bara för en sån liten grej.

Annons