Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Erik Videgårds agerande i Nyhetsmorgon – fick Leif GW att bryta mot oskrivna regeln

05 jul, 2023, 12:00 
https://image.svenskdam.se/image-9733955?imageId=9733955&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Felicia Plåt
Nyhetsmorgon
Leif GW Persson brukar ofta gästa Nyhetsmorgon. Foto: TT

Leif GW Persson är lite av en finsmakare.

Annons

Det är inte alltid lätt att vakna på morgonen för att gå upp till jobbet. Man är trött och vill helst ligga kvar i sängen. Men något som kan ge en lite tröst är att TV4:s Nyhetsmorgon finns med oss genom våra stressiga morgnar.

10 grejer du kanske inte visste om Leif GW PerssonBrand logo
10 grejer du kanske inte visste om Leif GW Persson

Leif GW Persson - en riktig legend i Nyhetsmorgon

Tillsammans med bland annat Jenny Strömstedt, Steffo Törnqvist och Jenny Alversjö får vi de senaste nyheterna, både högt och lågt. I varje program är det även med flertalet gäster som berättar om olika händelser, egna berättelser eller trender.

Ofta är det nya intervjugäster, men vissa brukar komma tillbaka som exempelvis den mycket välkända författaren och kriminologen Leif GW Persson.

Det är ofta vi ser Leif i Nyhetsmorgon-studion för att agera expert om olika brott och brottsutredningar som pågår eller pågått. Han informerar och diskuterar händelser och folket älskar honom. Inte bara på grund av alla hans kunskaper utan även för hans sätt att underhålla. Man kan säga vad man vill om Leif men han kör verkligen sitt eget race och låter ingen påverka honom.

Annons

GW:s oskrivna regel

I nyhetsmorgon brukar även olika kockar gästa och laga olika soters maträtter för tittarna att bli inspirerade och till programledarna och gästernas njutning. Men någon som alltid tackar nej till att smaka på maten är just Leif GW Persson.

Det har nästan blivit en oskriven regel för honom att alltid tacka nej när programledarna frågar om han vill följa med bort till köket och äta.

Jenny Alversjö delade med sig av ett ihopklipp av alla gånger hon har frågat Leif om att äta och han tackat nej.

– Vill du smaka på Sebastians mat?, frågar Jenny och Leif svarar:

– Nej det är bra, följt av nästa klipp där Jenny återigen frågar om han vill följa med och äta. Där Leif svarar:

– Nej, jag vill ju inte det.

Leif överraskar kollegorna

Men i sista klippet låter det annorlunda. När Jenny frågar om Leif vill följa med och smaka på Erik Videgårds mat så tackar han först nej. Men när han får höra vad det är för mat det bjuds på ändrar han plötsligt sitt svar.

Annons

– Leif ska du inte smaka? Det är fisk, säger Jenny.

– Är det fisk? Ja men det är ju riksfritt(...) Jag är svårt förtjust i fisk, säger Leif och går genast bort till köket. Vilket gav dem alla en chock efter hans ständiga "tack, men nej tack".

Sedan ser vi Leif och Jenny mumsa på fiskrätten och han säger skämtsamt till Erik:

– Du har inte funderat på att bliv kock, Erik?.

Och får hela gänget att skratta. Erik Videgård delade också med sig av klippet och verkar vara riktigt stolt över att få den kräsna kriminologen att smaka på hans mat.

Annons