Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ernst Kirchsteigers framtidsbesked - efter miljonsuccén

06 aug, 2021, 15:00 
AvIndra Nordemar

Ernst Kirchsteiger har lång karriär bakom sig, både som tv-profil och som entreprenör. Och det hårda slitet har lönat sig. Nu berättar han om framgångarna och framtidsplanerna.

Annons
Svenska folkkära tv-profilerna – då & nu!Brand logo
Svenska folkkära tv-profilerna – då & nu!

Ernst Kirchsteiger, 63, slog igenom i tv-rutan för över 20 år sedan och har varit en folkkär profil sedan dess.

Under åren har han hunnit med mycket. Mest känd är han för de populära programmen "Sommar med Ernst" och "Jul med Ernst", men han har även satt sin prägel på heminredning under det egna varumärket Ernst, samt skrivit böcker och tagit fram ett eget vin.

Framgångarna har givetvis resulterat i en stadig inkomst, och miljonerna har blivit allt fler.

Ernst Kirchsteigers miljonföretag med sönerna

Enligt bokslutet för 2020 hade Ernst bolag Ernst Kirchsteiger Ab en omsättning på åtta miljoner, och tillgångar på över 22 miljoner kronor.

Men Ernst står inte som ensam ägare av företag, han delar det nämligen med sina två söner, Ludvig och Sebastian, som tillsammans äger 49 procent. Och tanken är att de ska fortsätta arbeta med bolaget även efter Ernst pensionerar sig.

Annons

– Jag hoppas att mina barn ska förvalta varumärket Ernst – att det ska fortsätta att leva. Till slut kommer ingen komma ihåg vem den här långa människan var som gick runt barfota. Och jag tänker att grabbarna skulle göra det på ett fantastiskt sätt, har Ernst sagt i podcasten "Värvet".

Ernst om att framtiden för företaget efter pensionen

För Aftonbladet berättar han även att hela syftet med att sönerna är en del av varumärket är för att skapa en trygg framtid för dem.

– Det är egentligen det som är syftet med alltihop. Att bygga något som är varaktigt och skapar arbetstillfällen. Om pappa hade levt hade det nog varit det han tyckt var häftigast.

Foto: TT

Annons