Eurovision Song Contest 2021 hotas av bojkott – efter juryns beslut

Eurovision Song Contest

Eurovision Song Contest hotas av bojkott efter juryns kontroversiella beslut.
Slå på ljud

Eurovision är något av en svensk paradgren. Sverige har vunnit tävlingen tre gånger sedan 1999 och när vi inte vinner är vi oftast favorittippade på förhand.

Eurovision hotas av bojkott

Eurovision Song Contest

Tänk om Eurovision drabbas av en bojkott?!

Det är en annan historia för Storbritannien. Denna stolta musiknation, som fostrat några av världens mest framgångsrika artister, har inte vunnit tävlingen sedan Katrina and The Waves ställde upp med kulthiten Love Shine a Light.

Nu börjar britterna tröttna. I morgonprogrammet Good Morning Britain började det mullras om bojkott.

"Eurovision är tillbaka i helgen och det kan bara betyda en sak... Storbritannien: noll poäng! Vi har inte vunnit sedan 1997 och kritikerna hävdar att det är politiken som står i vägen. Så medan resten av Europa slåss om att vinna, borde Storbritannien bojkotta tävlingen för evigt?", skriver programmet på Twitter.

"Det är så politiskt – på grund av Brexit"

Inbjudne gästen Pat Hale, känd radioprofilen, tycker det.

– Det är så politiskt. Ingen kommer någonsin att rösta på oss. Ingen vet inte ens vilken låt det är som ska tävla i helgen. De brukade spelas på radio, folk blev uppspelta, säger Pat.

– Det har blivit så politiskt, det har med grannländer att göra. Vi har inga grannländer och vi har ännu färre nu på grund av Brexit.

Pat tycker också att årets brittiska bidrag, James Newman med låten Embers, är alldeles för deprimerande.

– Vad ska man sjunga på den där scenen i Rotterdam, framför miljontals tv-tittare och vad för sorts känsla vill man förmedla? Om man lyssnar på låtar från topplistan, så är det glad, positiv musik som gäller, och jag hade velat att låten skulle representera Storbritannien på det sättet, säger han.

LÄS MER: Silvia och familjesjukdomen – planen med kungen: "Viktigt"

LÄS MER: Kungens okända ungdomskärlek – kunde ha blivit Sveriges drottning

LÄS MER: Hemliga spelet bakom kungaparets vaccinering

LÄS MER: Kungafamiljens värsta kris någonsin – spelet bakom avslöjas