Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Eva Rydbergs tragedi efter bråken: "Varit så ledsen – får inte ens träffa dem"

25 jan, 2024, 10:00 
Eva Rydberg
Eva Rydberg sörjer en konflikt som slitit upp hennes liv.
Annons

Eva Rydberg har haft en karriär som få kan matcha. I över 65 år har hon stått på de svenska scenerna och fått oss att skratta. Hon brukar ses som drottningen av den svenska revyn – och vem kan säga emot?

En lång portion av sin illustra karriär tillbringade Eva på Fredriksdalsteatern i Helsingborg. Men i fjol fick hon plötsligt höra att hon inte var välkommen längre.

5 svenska kändisar som har varit ett par!Brand logo
5 svenska kändisar som har varit ett par!

Eva Rydberg: "Har varit förjävliga mot oss"

Eva fick prata om detta när hon gästade Efter Fem i TV4. Hon var märkbart tagen – det framgick att hon ser det hela som en personlig tragedi.

Annons

– De sparkade mig helt enkelt. Utan någon förklaring överhuvudtaget, jag har fortfarande inte fått någon förklaring, säger Eva i programmet.

Eva Rydberg
Stackars Eva!

Eva hävdar att det är kommunen i Helsingborg som ligger bakom hennes plötsliga sorti.

– Vi har velat träffa dem, men de har inte velat träffas. Så är det bara. Det är så trist alltså. De har varit förjävliga mot oss. Det är så trist att en kommun är så. Jag har bara velat det bästa för Fredriksdal och för publiken där. Jag blev väldigt ledsen och har varit ledsen jättelänge, säger hon.

Annons

Eva Rydberg: "Vill ingen människa ont"

Men Eva har inte fastnat i bitterhet. Hon har fått ett nytt jobb– på Sundspärlans friluftsteater. I sommar ska Eva och komikern Hampus Nessvold spela föreställningen Ett resande teatersällskap.

– Man ska gå framåt och jag vill ingen människa ont. Jag önskar dem alla lycka till, alla som ska jobba på Fredriksdalsteatern. Jag har ingenting emot dem, det är bara kommunen. Fyra gubbar som varit dumma, säger Eva.

Annons