Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Expertens ord i Nyhetsmorgons direktsändning får tittarna att rasa: ”Diskriminerande”

03 jun, 2024, 13:00 
Vendela Lönnqvist
TT, TV4
Nu riktas stark kritik mot Nyhetsmorgon efter uppmärksammade inslaget.
Annons

Med över fem miljoner tittare i veckan kan TV4:s Nyhetsmorgon tituleras som Sveriges största morgonprogram.

Steffo Törnquist om första tiden som farfar: ”Ren kärlek”Brand logo
Steffo Törnquist om första tiden som farfar: ”Ren kärlek”

Nyhetsmorgons världens största morgonprogram

Varje år sänds Nyhetsmorgon i totalt cirka 1 300 timmar – vilket kräver en drös programledare som turas om att ratta programmet.

Varje morgon och förmiddag bjuds tittarna på gripande historier, senaste inom nöjesvärlden, tips på matlagning och modetrender.

Annons

Ofta är det uppskattade inslag, men under söndagen var det många tittarna som tog till sociala medier för att delge sin kritik.

Kritik mot inslaget i Nyhetsmorgon

Det var när modeexperten Emilia de Poret gästade studion och delade med sig av sommarens mode och trender som vissa tittare höjde på ögonbrynen – av flera anledningar.

Allra främst då de anser att klädtipsen varken inkluderar diverse kroppsformer, åldrar eller stilar. De menar att tipsen är homogena och inriktade för "överklassen i Stockholm".

Annons

"Tycker det är tråkigt med Emilia De Poret och hur ni visar en garderob för 'skärgården' 'när man ska ut på båt stannar vid en liten hamn eller till landet', de är bara ni som lever så. Det blir lite löjligt och vääääldigt stockholmifierat", skriver en.

"Dessa modetips. Blir helt matt! Alltid riktat till en och samma stereotypa målgrupp", skriver en annan tittare.

"Börjar bli diskriminerande"

En annan tycker att det är tråkigt att det endast visas kläder för kvinnor och anser att männen utesluts, likaså att det inte ges tips för äldre.

"Nu idag ska de visas sommarkläder men obs endast för smala. Tycker det börjar bli diskriminerande att vi som är kraftiga aldrig får några klädtips", skriver en till.

Annons