Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Farah Abadi om nya humorsatsningen - för hela familjen: ”Ett galet gäng”

17 aug, 2023, 08:00 
Samuel Björn
Farah Abadi
Farah Abadi, Daniel Nannskog och Emelie Bergström.

Farah Abadi berättar om nya programmet och roliga händelser under inspelningen.


Annons
Farah och Jesper: ”Vi bad inte om ursäkt”Brand logo
Farah och Jesper: ”Vi bad inte om ursäkt”

25 augusti har nya humorprogrammet På riktigt?! premiär i SVT. Den som kommer leda programmet är Farah Abadi och hon är taggad inför premiären.

– Det känns jättebra, det är ett toppenprogram som är jätteskoj för hela familjen att kolla på. Man behöver liksom inte vara smart, mest påläst om geografi eller något sånt utan det handlar mest om magkänsla. Så barnen kan vinna över sina föräldrar, så det känns jätteroligt att man gör ett program för alla, berättar Farah Abadi för Svensk Damtidning.

"Ska man lita på magkänslan?"

Programmet är baserat på den mexikanska förlagan Cuál es el bueno? som exporterats internationellt.

Konceptet går ut på att tre personer påstår sig ha olika talanger och förmågor. Sedan är det upp till en panel beståendes av kändisar att lista ut om personerna i fråga ljuger eller talar sanning - något som kan vara svårare än man kan tro.

Annons

– Jag är en bra människokännare så jag brukar vara duktig på att se när folk bluffar. Men det handlar också mycket om ens fördomar, hur ser en poledansare ut? Eller hur ser en operasångare ut? Ska man lita på magkänslan för att det är så man tror att den här personen ser ut eller ljuger de för en? Det är svårt, säger Farah.

Mycket Farah i rutan i höst

Kändispanelen byts ut mellan avsnitten under säsongens gång, men några av de kändisar vi kommer se ta plats i juryn under debutsäsongen är Robert Gustafsson, Maria Montazami och Daniel Nannskog. Att fråga ut en person är inte alltid det lättaste, det fick den sistnämnda upptäcka under inspelningen, berättar Farah på frågan om något roligt hänt under inspelningen av programmet.

– Bland annat fick Daniel Nannskog hjärnstopp och kom inte på en ända fråga som man kan ställa till en frisör. sen var det ett galet gäng i panelen, det var mycket skoj som hände så det är svårt att välja ut någonting då det var mycket galet som hände.

Farah Abadi
Farah Abadi och jurymedlemmarna Daniel Nannskog och Ellen Bergström.

Farrah är även aktuell med en annan serie på SVT i höst. Den 5 november har nämligen SVT:s största satsning på historia någonsin premiär med Historien om Sverige och Historien om Sverige för barn. Simon J Berger kommer leda tittaren genom Historien om Sverige som likt namnet antyder handla om Sveriges historia från istid till nutid. Parallellt kommer samma program fast omstöpt för barn sändas under hösten med Farah Abadi som programledare - det blir en rolig höst för Farah med andra ord.

– Ja men roligt på olika sett. På riktigt är ju ett helt galet, härligt och skojigt program för hela familjen och Historien för Sverige för barnen är ju super spännande. Att få se historien genom barns ögon och få se vad de tycker är intressant och skoj, berättar hon.

Annons