Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Farah Abadi öppnar upp för att leda Eurovision i Malmö: ”Ringer de så säger jag ja”

22 aug, 2023, 10:00 
Samuel Björn
Farah Abadi
Farah Abadi och Jesper Rönndahl.

Programledaren döljer inte sitt intresse för att leda den stora musiktävlingen.

Annons
Farah och Jesper: ”Vi bad inte om ursäkt”Brand logo
Farah och Jesper: ”Vi bad inte om ursäkt”

Farah Abadi är i höst aktuell med två stycken program i SVT. Hon har gjort sig känd genom både radio och TV genom programledarroller i såväl Morgonpasset i P3 som i Musikhjälpen.

2022 var Farah bisittare i melodifestivalen åt programledaren Oscar Zia och 2023 ledde hon tillsammans med Jesper Rönndahl programmet.

Farah Abadi och Jesper Rönndahl
Farah Abadi tillsammans med programledaren-kollegan Jesper Rönndahl inför finalen av Melodifestivalen 2023.

Efter Loreens historiska vinst i Eurovision Song Contest så kommer Farahs hemstad Malmö stå som värdar för det internationella programmet våren 2024 - ett uppdrag som lockar den karismatiska programledaren.

Annons

Aktuell med dubbla program

Men redan nu i höst kommer vi kunna se Farah i tv-rutan, och det i stor mängd. Hon är nämligen aktuell som programledare för både På riktigt?! och Historien om Sverige för barn.

Cuál es el bueno? är ett humorprogram som går ut på att tre personer påstår sig ha olika talanger och förmågor. Sedan är det upp till en panel beståendes av kändisar att lista ut om personerna i fråga ljuger eller talar sanning.

Kändispanelen byts ut mellan avsnitten under säsongens gång, men några av de kändisar vi kommer se ta plats i juryn under debutsäsongen är Robert Gustafsson, Maria Montazami och Daniel Nannskog.

På riktigt?!
Farah Abadi tillsammans med två av jurymedlemmarna, Daniel Nannskog och Ellen Bergström.

Historien om Sverige för barn skiljer sig mycket från På riktigt?!. Det är en del av SVT:s största satsning på historia någonsin. Historien om Sverige äe en enorm produktion med tio timmeslånga avsnitt som går igenom Sveriges historia från istid till nutid med Simon J. Berger i programledarrollen. Parallellt kommer samma program fast omstöpt för barn sändas under hösten med Farah Abadi som programledare.

Annons

Farah Abadis Eurovision-intresse

Om vi sedan kommer få se Farah Abadi igen i SVT i vår - programleda ikoniska Eurovison är ännu oklart.

Tidigare i somras blev det officiellt att den stora musiktävlingen kommer att hållas i Malmö och nu spekuleras det för fullt vem eller vilka vi kommer få se som programledare för programmet.

En programledare bosatt i Malmö hade väll varit perfekt?

Det tycker nog i alla fall Farah Abadi, hon dolde nämligen inte sitt intresse för att leda programmet i vår när hon fick frågan kring om det hade varit intressant.

Ja men såklart! Ringer de så säger jag ja!, säger hon till Svensk Damtidning.

Du har inte fått frågan än?

Nej, svar Farah.

Så om det kommer bli den Mello-rutinerade Malmöiten eller någon annan som står på scenen i Malmö i vår när Eurovision drar igång får vi helt enkelt vänta och se.

Annons