Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Fått nog av Antikrundan – säger plötsligt upp sig efter missnöjet mot SVT: "Flams"

20 mar, 2024, 17:30 
Vendela Lönnqvist
TT
Folkkära profilen har sagt upp sig!
Annons

Nu blir det snart annorlunda i SVT:s långkörare "Antikrundan".

5 saker du inte visste om ”Antikrundan”Brand logo
5 saker du inte visste om ”Antikrundan”

Claes Moser lämnar "Antikrundan"

Under tisdagskvällen meddelade antikexperten Claes Moser, 74, att han lämnar skutan efter drygt 30 år.

Enligt honom var det ett eget beslut och på tiden att låta någon ny och ung ta plats, men det har också att göra med att han inte riktigt är nöjd med utvecklingen av programmet.

– Det är klart jag har synpunkter på programmet som jag tycker är lite för befriat från kunskap. Kärnan i ”Antikrundan” är att det är ett kunskapsprogram och inte att det blir ytterligare ett flams- och skrattprogram. Jag tycker att man har tappat bort värderingsaspekten och förklaringen i föremålen lite väl mycket. Det var bättre förr, säger han i en intervju med Aftonbladet.

Annons

Åsikterna har han varit tydliga med till SVT och diskussionen har varit under vänliga former – han har alltså ingenting otalt med kanalen, även om han vädrat sina uppfattningar länge.

Nu är det alltså dags för nya äventyr.

Det ska Claes Moser göra sedan – blivit singel

Claes ska bland annat skriva sina memoarer – inte frivilligt, förtydligar han, men eftersom han besitter en enorm kunskap inom antikbranschen är det tacksamt att ha hans kompetens förevigad.

– Men jag har hållit på med det här ett helt liv och jag har nu även skilt mig och gjort mig av med Villa Akleja i Vaxholm. Nu blir det ett nytt tänk i livet. Men det känns jättekonstigt och det är första gången i mitt liv som jag exempelvis är singel.

Claes Moser om nära-döden-upplevelsen

Men dejting-livet får vänta, åtminstone att träffa någon seriös, även om han fick en helt ny syn på livet för några år sedan då han var sekunder från att dö.

En dag brast nämligen Claes stora kroppspulsåder, och efter händelsen berättade han att det skiljde sekunder mellan liv och död.

Annons