Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Felix Herngrens stora sorg – efter beskedet om Sven Wollter

25 mar, 2022, 08:00 
Jacob Johannesson
Sven Wollter och Felix Herngren.

Felix Herngren öppnar upp sig – skickar känslosam hälsning till Sven Wollter.

Annons
TV: Se Felix Herngrens markering mot Renée Nyberg här!Brand logo
TV: Se Felix Herngrens markering mot Renée Nyberg här!

Sven Wollter dog i sviterna av covid-19 under slutet av 2020. En av vår tids stora svenska skådespelare, med paradroller i "Raskens", "Mannen på taket" och "En sång för Martin" (för att nämna några), hade då gått ur tiden.

Regissören och skådespelaren Felix Herngren tog beskedet hårt. Profilen hade under hösten 2019 börjat inspelningen av "Dag för dag" där Sven Wollter, Marianne Mörk och Tomas von Brömssen spelade huvudrollerna. Planen var att filmen skulle ha premiär ett år senare, men coronapandemin innebar problem. Och under 2020 kom det tragiska beskedet: Sven Wollter har somnat in.

Felix Herngrens sorg var stor.

– Det var väldigt, väldigt tråkigt att han gick bort. Han var fantastisk att jobba med och hade ett stort, stort hjärta, säger Felix Herngren till Expressen.

Felix Herngrens stora sorg – efter beskedet om Sven Wollter

Regissören hyllar den avlidne skådespelaren stort och ser honom som en av sina förebilder.

Annons

– Det var fantastiskt inspirerande att jobba med honom. Jag kände inte honom privat, även om jag tycker att vi kom varandra ganska nära under inspelningen, men att en man i hans ålder har sådan energi, blick på livet och fortfarande är nyfiken… han är verkligen en förebild.

Men trots Wollters bortgång är det nu dags för filmen att ha premiär, men inte på bio som det var tänkt från början. "Dag för dag", som är en film som utspelar sig på en äldreboende, kommer att att visas på C More.

– Det jag känner är att biograferna inte har kommit i gång än ordentligt. Jag tror även att filmen kan ha en ganska stor äldre målgrupp och det är många i den målgruppen som fortfarande inte vill eller vågar gå på bio. Jag hoppas verkligen att biograferna hamnar på fötter igen inom närtid, men det kommer nog ta ett tag.

Foto: TT

Annons