Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Föräldrar rasar efter artistens beteende i Melodifestivalen: ”Jag skrek rakt ut i soffan"

27 feb, 2024, 19:30 
Melodifestivalen-stjärnans beteende i sändning väcker en rejäl storm.
Annons

Under lördagen gick den fjärde deltävlingen av Melodifestivalen av stapeln i Eskilstuna, och det var Mello-veteranerna Danny Saucedo och Dotter som kammade hem två platser i finalen.

Danny Saucedos lycka gick inte att ta miste på – och mitt i glädjeyran snodde han till sig en leksak från en flicka i publiken. Nu rasar föräldrar på internet.

✔ ”Vill bli bjuden på kalaset” ✔ ”Legend” • Hen i kungafamiljen vill Melloartisterna äta middag med!Brand logo
✔ ”Vill bli bjuden på kalaset” ✔ ”Legend” • Hen i kungafamiljen vill Melloartisterna äta middag med!

Danny Saucedo tog barns leksak – lämnade tillbaka efteråt

Det var när Danny fick beskedet att han tagit sig till final och skulle sjunga sitt nummer igen, som han ryckte åt sig en flicka i publikens blinkande leksak – trots att hon sa nej.

– Alltså det var ingen vibe alls, utan hon ba "neeeej", och jag ba "ge mig den" och så tog jag den, sa han till Expressen efteråt.

Annons

– Skitenkelt var det, assvag var hon.

En medarbetare lämnade däremot tillbaka den till henne efter sändning, berättade Melodifestivalen för tidningen.

– Hela familjen blev glada så klart. Hon hjälpte Danny att lämna tillbaka den och alla blev glada, sa Anna-Maria Havsskogen, presstalesperson för Melodifestivalen.

Danny Saucedo i Melodifestivalen
ESKILSTUNA, SVERIGE 20240224Danny Saucedo med bidraget Happy That You Found Me gick direkt vidare till final under lördagens deltävling 3 av Melodifestivalen 2024 i Volvo CE Arena i Eskilstuna.Foto: Jessica Gow / TT / Kod 10070Jessica Gow/TT

Föräldrarna rasar efter Danny Saucedos beteende i sändning

Men det var inte alla som skrattade när de såg tv-bilderna på Danny – trots att hon fick tillbaka trollspöet efteråt.

I Folkbladet skriver den politiska redaktören Linda Westerlind att något "går sönder" i henne när hon ser Danny rycka leksaken ur barnets hand.

Annons

– Vad hände med att respektera ett nej?, skriver hon vidare.

Hon berättar att barn i förskolan får lära sig om gränser och integritet, och att säga "nej".

– Att då vara barn och säga nej till en stor artist, kanske till och med sin idol, måste vara jättesvårt. Hade jag sagt nej? Förmodligen inte. Det är kanske Sveriges modigaste unge vi har att göra med här.

Orden efter Danny Saucedos kupp i Melodifestivalen

Även Tomas Kaya, som driver kontot Förskolepedagogen reagerade starkt på händelsen. I ett inlägg på Instagram driver han samma poäng som Linda Westerlind.

– Denna handling under bästa sändningstid går så mycket djupare än bara en dopaminbejakande artist som snor en leksak från ett barn. Hela händelsen visar på det rotsystem som funnits i Sverige tillräckligt länge nu. Det spelar ingen roll att han gav tillbaka trollspöt efteråt. Inget kan ersätta handlingens påverkan på barnet, skriver han bland annat.

Annons

– Jag blir illa berörd och ledsen över den restoration och upprättelse flickan aldrig fick. Det är inte leksaken hon behöver få tillbaka. Det är rättigheten hon borde få respekterad.

I kommentarsfältet får han medhåll:

"Min 10 åring reagerade väldigt starkt på detta också."

"Jättebra formulerat! Exakt vad jag själv satt och kände, tänkte, tyckte i tv-soffan. Respektlöst!"

"Jag skrek rakt ut i soffan när jag såg vad som hände, minns själv när man var liten och ingen vuxen respekterade en och ens åsikter och känslor.."

"Man hörde att hon sa nej. Mina barn som satt och tittade blev berörda. De ropade att han skulle ge tillbaka den"

Flera konstaterar dock att reaktionen är överdriven, och att det inte var med flit:

"Är ganska övertygad om att det inte var meningen. Jag tror att han tänkte lämna tillbaka det men plötsligt blev stressad pga kameramän som vinkade att han skulle köra vidare"

Foto: TT

Annons