Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Fråga Doktorn-profilens vädjan till TV4 – efter Axells vågade beslut

12 apr, 2022, 17:00 
Nu avslöjar programledaren att hon är beredd att följa Axells väg.
Annons
Det här är Sofia Rågenklint!Brand logo
Det här är Sofia Rågenklint!

Sofia Rågeklint är ingen nybörjare i rutan, även om hon är förhållandevis ny i SVTs Fråga doktorn. Sofia tog över programledarrollen efter Suzanne Axell i fjol, och hon gör det med bravur. Det är inga små skor att fylla!

Nu kommer Sofia med oväntade ord om framtiden...

Vill gå i Axells fotspår

Föregångaren Suzanne Axell gjorde verkligen avtryck i rutan. I hela 18 år ledde hon långköraren Fråga doktorn, knappt utan att vila. Det var bara en gång som Axell själv var tvungen att ta kontakt med doktorn, när hon fick stämbandsinflammation. Annars axlade hon programledarrollen i över 600 program utan avbrott.

Kort efter att Axell lämnade över rollen till Sofia Rågeklint dök hon upp i TV4s succéprogram Let's Dance. Tyvärr blev det ingen långvarig medverkan, och hon var den tredje som fick lämna tävlingen.

Det verkar däremot inte ha avskräckt Sofia, som av Nöjeslivet fick frågan om en medverkan i danstävlingen.

Annons

– Det hade ju varit otroligt roligt, eftersom jag älskar att dansa! Det är på min ”bucket list” att lära mig salsa, samba och jitterbug. Det ser så himla roligt ut. Det är såna saker jag ska ta tag i när restriktionerna släpps, gå en danskurs. Jag har inte gjort det än, men har pratat om det med några väninnor. Det hade varit väldigt roligt! säger Sofia i intervjun.

Svindlande lönen

Sofia Rågenklint är van att leva sitt liv i offentligheten. Redan 1999 gjorde hon sin tv-debut, då som tävlande i ett lekprogram. Sedan dröjde det bara ett år innan hon blev hallåa i TV4, och sedan dess har tv-karriären gått som på löpande band.

Och hennes hårda arbete har minst sagt gett utdelning. Enligt uppgifter som Nyheter24 har tagit del av kunde Sofia under förra året plocka ut en månadslön på dryga 41 000 kronor!

Stora skor att fylla som sagt, att ta efter Suzanne Axell, men Sofia Rågenklint verkar åtminstone få lön för mödan!

Foto: TT

Annons