Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Framtiden för Stjärnorna på slottet – SVT:s beslut efter 16 år

29 jan, 2022, 17:00 
AvIndra Nordemar

SVT ger ett chockerande besked om framtiden för Stjärnorna på slottet.

Annons
5 saker du inte visste om ”Stjärnorna på slottet”Brand logo
5 saker du inte visste om ”Stjärnorna på slottet”

I kväll är det säsongsavslutning för SVT:s Stjärnorna på slottet. I hela 16 säsonger har långköraren varit en tittarfavorit och årets upplaga har inte varit ett undantag.

Drygt 1,5 miljoner har suttit bänkade i tv-sofforna när programmet har sänts. Men nu meddelar SVT att det kommer ske en stor förändring för Stjärnorna på slottet i framtiden.

Stjärnspäckad underhållning i Stjärnorna på slottet

Carola Häggkvist, David Lagercrantz, Marika Carlsson och Grynet Molvig har under säsongen öppnat upp sig för varandra och hela svenska folket, och i det sista avsnittet är det Per Andersson som är huvudperson.

Även Tareq Taylor pryder tv-rutan på lördagskvällarna då han sedan fyra år tillbaka varit stjärnkocken som bjuder gästerna på magnifika maträtter.

Annons

Att uppställningen är uppskattad bland tittarna råder det ingen tvivel om.

– För SVT är det viktigaste den kärlek till programmet vi fått i år. Stjärnornas generösa delanden av sina liv verkar ha satt avtryck i publiken och fascinerat och inspirerat många. För oss är det viktigare än siffror, skriver Ulrika Midunger, projektledare på SVT, i ett mejl till Nöjeslivet.

SVT:s beslut – så ser framtiden ut för Stjärnorna på slottet

Samtidigt meddelar hon att denna säsong bli hennes sista då hon lämnar produktionen – efter elva år!

Men det sägs att man ska lämna på topp, och det är precis vad hon gör. Frågan är då hur framtiden blir för programmet, blir det någon ny säsong? Ja, Stjärnorna på slottet-fansen kan vara lugna.

– Stjärnorna på slottet kommer tillbaka nästa år, redan nu är SVT:s nya projektledare Anna-Maria Nildén tillsammans med Meter igång med castingen av nya stjärnor för säsong 17!

Foto: TT

Annons