Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tareq Taylors ilska efter attacken – varnar fansen: ”Anmäler alla”

28 jan, 2022, 20:30 
AvIndra Nordemar

Tareq Taylor har varit med om något riktigt jobbigt.

Annons
Tareq Taylors känslokollaps i tv – tårarna efter orden om dotternBrand logo
Tareq Taylors känslokollaps i tv – tårarna efter orden om dottern

Tv-kocken Tareq Taylor, 52, är numera på hela svenska folkets läppar efter hans julvärdsskap , men han gjorde succé i tv-världen långt innan dess.

Han blev känd för den breda allmänheten 2017 då han vann "Kockarnas kamp", och sedan dess har han dykt upp i rutan i flera tv-sammanhang.

Bland annat har hans egna program ”Tareq Taylors matresa” blivit omåttligt populärt, och på Kristallengalan i år kammade han hem vinsten i kategorin "Årets tv-personlighet".

Men kändisskapet kommer även med en baksida – och nu har han utsatts för bedrägeri.

Tareq Taylor ilska efter händelsen –

De flesta som har sociala medier vet att det inte alltid är som det verkar. Det kan ibland vara svårt att veta vem som faktiskt döljer sig bakom vissa konton. Och tråkigt nog är det flera, oftast kända profiler, som blir utsatta för detta.

Annons

Nu har Tareqs foton används av okända personer för att skapa så kallade fejkkonton, i syfte att lura till sig olika uppgifter av andra personer. Efter att han upptäckt detta har han nu gått ut med en varning till sina följare:

"VARNING FÖR FALSKA KONTON I MITT NAMN!!⚠️Det finns tyvärr flera fejkkonton i mitt namn på både Facebook och Instagram. Detta är ett av dem! Detta är inte jag och vill verkligen varna er alla för de här kontona. De söker kontakt och på olika sätt försöker de luras och få era kontaktuppgifter. Lämna aldrig under några omständigheter ut detta. Jag och mitt team anmäler alla konton vi ser och skulle vilja uppmana er att göra detsamma så att inte fler personer behöver utsattas för detta."

Följarnas reaktioner efter Tareq Taylor uppmaning

Och tydligen är det många av hans följare som fått förfrågningar av tv-kocken med skumma meddelanden. Flera är nu tacksamma för hans varning och har hjälpt till att blockera kontona.

Annons

"Jag har sett detta och förstod genast att det var ett fejkkonto. Jag blev både arg och irriterad för att de utnyttjar kändisar på detta sättet. Självklart Tareq så anmäler jag och blockerar dom. Ha en underbar helg"

"Fy fasen för dessa bedragare..anade oråd tidigt☹"

"Anmälde för länge sen, kändes orimligt att du skickade ut vänförfrågan till random folk"

Foto: TT

Annons