Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Fredrik Lindströms avgörande beslut om framtiden med På Spåret – väljer att berätta

25 feb, 2022, 10:30 
Jacob Johannesson
Kristian Luuk och Fredrik Lindström.
Kristian Luuk och Fredrik Lindström.

Domaren Fredrik Lindström ger besked om sin framtid i På spåret.

Annons
5 skandaler i "På spåret"!Brand logo
5 skandaler i "På spåret"!

Vi närmar oss ett avgörande i årets säsong av SVT-succén På spåret. Jonathan Unge och Cecilia Düringer säkrade sin finalplats genom att besegra förra årets vinnare, exskidskytten Magdalena Forsberg och det förra detta nyhetsankaret Claes Elfsberg.

De ställs mot Hanna Hellquist och Ina Lundström som sedan tidigare vunnit mot Marcus Samuelsson och Jason Diakité.

Sedan 2009 har Fredrik Lindström lett På spåret tillsammans med radarpartner Kristian Luuk, men det var under förra helgen den förstnämnda uppmärksammades för en rejäl miss i programmet.

Fredrik Lindströms framtidsbesked i På spåret

”Domaren Fredrik Lindström har under åratal varit hela Sveriges språkexpert genom tv-program där han avhandlat dialekter och annat som har med vårt språk att göra. Men när rockgruppen Thin Lizzy var en av ledtrådarna på resmålet Dublin, uttalade han namnet på gruppens ledare fel. När man uttalar Phil Lynotts namn, säger man inte y:et som ett y, namnet uttalas Lajnott", skriver Aftonbladets tv-recensent Jan-Olov Andersson.

Annons

Men trots missen är Lindström populär bland tv-tittarna hemma i sofforna. Många undrar kanske hur länge profilen kommer att vara domare i programmet. Nu ger han besked om framtiden i Nyhetsmorgon. Blir det en 14:e säsong för paret Luuk/Lindström?

– Det tror jag nog. Jag säger så här: Jag har sett programmet. Det är riktigt bra och populärt. Folk sitter och tävlar hemma i sofforna. Och då säger vi så här: Vad trevligt, vi kör en säsong till, säger Fredrik Lindström och skrattar.

Tv-profilen får därefter frågan om han själv skulle tänka sig att kunna vara med i På spåret.

– Jag har ju ju varit med och det gick ju inte så jättebra, så jag får vara glad att jag sitter där med en snäcka i örat.

Annons