Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Fredrik Skavlan i rättegång – tvingas betala jättebelopp

26 jan, 2021, 12:00 
Maria Bonnevie och Fredrik Skavlan
Fredrik Skavlan var missnöjd med sin renovering och vägrade betala hantverkarens fakturor. Nu har hantverkaren stämt SVT-profilen som får betala för arbetet, plus lite till.
Annons
Så långa och korta är svenska kändisarna!Brand logo
Så långa och korta är svenska kändisarna!

I somras stämdes Fredrik Skavlan på motsvarande en halv miljon kronor för en renovering som snickaren Kjetil Eriksen utfört på SVT-profilens villa i Oslo.

Villan köpte Skavlan 2018 tillsammans med sambon Maria Bonnevie för 21,6 miljoner norska kronor.

Innan de kunde flytta in behövde delar av husets renoverats, bland annat husets fönster. Den här uppgiften anlitades Kjetil Eriksens firma för. Men Skavlan blev inte nöjd.

Därför vägrade Frederik Skavlan betala hantverkaren

Enlig Skavlans advokat Ole Johan Prytz ska arbetet inte ha blivit ordentligt utfört. Därför ska Skavlan inte heller betalat enligt överenskommelse.

– Flera hantverkare har varit involverade i renoveringen, och Fredrik har – med undantag för Eriksens insats – varit mycket nöjd med arbete som utförts, har Prytz tidigare sagt till VG.

Tvisten hamnade först hos de norska domstolarnas medlingsinstitut. När medlingen misslyckades stämde Eriksen istället Skavlan.

Annons

Domen: Skavlan ska betala drygt en halv miljon kronor

I sin stämning krävde Eriksen att Skavlan skulle betala 550 000 norska kronor. Skavlans motkrav var att deras kontrakt skulle sägas upp.

Skavlan ville också få betalt 341 000 norska kronor – beloppet han betalat plus beloppet han betalat en annan hantverkare för att slutföra det påbörjade arbetet.

Förra veckan kom till slut domen – enligt den ska Skavlan betala 540 850 norska kronor för Eriksens arbete.

Fredrik Skavlan
Fredrik Skavlan tvingas betala efter Oslo tingsrätts dom.

Han måste också stå för rättegångskostnaderna på 293 974 norska kronor. Något som glädjer Ketjil Eriksen.

– Vi är väldigt glada över att vi fått stöd, vi tycker verkligen att det var väldigt onödigt att behöva hamna i domstol. Vi är egentligen bara glada över att vi har fått bekräftelse på att det vi har hävdat hela vägen domstolen håller med, säger Eriksen till norska Se och Hör.

Foto: TT

Annons