Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Fredrik Wikingsson talar ut om okända diagnosen: ”Slår sönder många saker”

04 feb, 2024, 15:45 
https://image.svenskdam.se/image-9691361?imageId=9691361&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Vendela Lönnqvist
TT
I en intervju på röda mattan berättar nu programledaren och kändisen Fredrik Wikingsson om sin fram tills nu okända diagnos.
Annons

I skrivande stund är Sveriges kanske mest kända manliga programledarduo Fredrik Wikingsson, 50, och Filip Hammar, 48, aktuella med ytterligare en säsong av ”Alla mot alla med Filip och Fredrik”.

Anders Pihlblads problem med Victoria: ”En utmaning”Brand logo
Anders Pihlblads problem med Victoria: ”En utmaning”

Filip och Fredriks tv-program genom tiderna

Programmet är en i raden av mängder av tv-program som männen gjort tillsammans – och det går minst sagt att säga att de varit populära genom generationer.

Exempelvis har de gjort ”100 höjdare”, ”High Chaparall”, ”Boston Tea Party” och nu senast ”Alla mot alla”, som hade sin första sändning redan 2019 och sedan dess har kammat hem Kristallen två gånger.

Fredrik Wikingsson om bipolära diagnosen

Den nya säsongen har premiär i vår, och under en pressträff med Discovery fick Hänt möjligheten att prata med Fredrik – som avslöjade något om sig själv.

Annons

Han har nämligen diagnostiserats med bipolär sjukdom – en diagnos som innebär att du pendlar mellan mani och depression.

Vad är bipolär sjukdom?

Bipolär sjukdom kan orsaka stort lidande för den drabbade. Diagnosen fick sitt namn på grund av att humöret kan svänga kraftigt mellan två motpoler. Vid maniska episoder upplever du en överdriven upprymdhet och energi, medan en depressiv episod är tvärt emot.

Mellan mani och depression kan du ofta leva som vanligt med behandling.

Fredrik Wikingsson om sin bipolaritet: ”Maskerar mina lows”

Men Fredrik berättar att han inte går på några mediciner, till skillnad från Filip som tidigare varit öppen med sin bipolära sjukdom i duons podcast.

– Det är inte som Filip, han tar ju mediciner. I och med att jag är omedicinerad så tror jag att jag har värre pendlingar än vad han har, berättar Fredrik till Hänt och fortsätter:

Annons

– Jag tror han är värre däran utan piller. Så jag tror att jag kanske har något att se fram emot, säger Fredrik Wikingsson om kollegan.

Att inte ta några mediciner menar Fredrik är ett val han själv tagit, främst då han ofta internaliserar sina symtom.

– Jag är ganska bra på att maskera mina lows tycker jag. Jag har väl den där Lutherska grejen att jag tycker att det inte ska gå ut över andra helst. Det kan gå ut över materiella ting hos mig, jag slår sönder många saker.

Annons