Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Frida Karlsson i total besvikelse – när hon får höra om skidkollegan: "Vet inte hur hon är uppfostrad”

12 mar, 2024, 17:30 
Pernilla Albinsson
Frida Karlsson, Maja Dahlqvist, Ebba Andersson och Emma Ribom
TT.
Frida Karlsson öppnar upp vad hon egentligen tycker om kollegans agerande.
Annons

Världscupen är i full gång i Norge och de svenska skidstjärnorna har hittills levererat. Frida Karlsson drog ifrån starkt i femmilen och den svenska kollegan Ebba Andersson slutade på andraplats.

Kärlekssagan över – Frida Karlsson & William Poromaa har gjort slutBrand logo
Kärlekssagan över – Frida Karlsson & William Poromaa har gjort slut

Även skidkollegan Linn Svahn har haft en bra säsong och jagar nu världscupsegern bakom ledande Jesse Diggins. Där tror Frida Karlsson att Linns chanser att ta över ledningen är mycket stora.

– Jag tror inte det är kört på långa vägar. Det är tävlingar kvar som passar Linn, så jag tror inte att det är kört på långa vägar, säger Frida Karlsson till SVT sport.

Uttalar sig om skidkollegans val

Utöver tävlingarna har Frida även uttryckt vad hon tycker om andra skidåkares politiska åsikter. Det gäller den ryska skidåkaren Veronika Stepanova. Hon är en av landets främsta åkare och vann OS-guld i stafett 2022.

Veronika Stepanova
Veronika Stepanova var en av de fyra som åkte hem OS-guldet i stafett 2022. Sedan dess har hon ett flertal gånger stöttat den ryska presidenten öppet.Liu Chan

Stepanova har tidigare stöttat den ryska presidenten öppet, så även nu när hon deltog på ett tal som Putin höll i Moskva till inbjudna gäster. Därefter gick hon ut på sociala medier och kallade det en ära att få närvara, något som fått andra skidåkare att reagera.

Annons

När Expressen frågar Frida vad hon anser om Stepanovas inlägg visar hon tydligt vart hon står.

– Det är inget som man kan stå bakom. Det får stå för henne, säger Frida Karlsson och fortsätter:

– Det är något man inte kan förstå sig på. Jag vet inte hur hon är uppfostrad och vad hon har fått med sig för perspektiv hemifrån, men det är i alla fall ingenting jag står bakom.

Kollegorna håller med

Frida får medhåll från flera i det svenska skidlandslaget. Bland annat Ebba Andersson och Jens Burman som även de kritiserar Stepanovas ställningstagande.

– Med tanke på vad Putin har gjort för handlingar är det inget jag skulle hurra för. Det är för jävligt det som sker där borta, säger 26-åringen, säger Ebba.

Jens Burman resonerar lite och säger att han ser två möjliga förklaringar till den ryska skidåkarens närvaro vid Putins tal.

– Antingen är det ett bevis på lågt IQ eller att hon är tvungen till att vara där. Det är de två alternativen. Det kan inte vara något annat, säger han.

Foto: TT.

Annons