Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Frida Karlssons hemlighet ute – pojkvännen William Poromaa visste aldrig

27 feb, 2023, 20:00 

Nu kommer sanningen fram.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Frida Karlsson är verkligen en skidstjärna att räkna med. Den här säsongen har hon haft stora framgångar i världscupen och tidigare under vintern vann hon hela Tour de Ski.

Känner du igen de svenska kändisarna – då och nu!Brand logo
Känner du igen de svenska kändisarna – då och nu!

Just nu är hon på plats i Slovenien för att bygga vidare på det medaljregn som redan sköljt över henne. Redan i sitt första tävlingslopp på VM i Planica lyckades hon knipa en silvermedalj, endast besegrad av lagkamraten, konkurrenten och vännen Ebba Andersson.

– Hon är så himla värd det här guldet. Jag tycker jag går lätt med i början, kan åka stort och fint. När Ebba drar upp farten ligger jag långt ner i klungan och måste göra ett ryck för att komma ikapp. Det tror jag kostade en del, sa Frida Karlsson till Expressen efter loppet.

Frida Karlsson och Ebba Andersson visar upp sina medaljer
Frida Karlsson med sin silvermedalj och Ebba Andersson med sin guldmedalj vid medaljceremonin efter damernas skiathlon 15 km i skid-VM.

Frida Karlssons beslut med William Poromaa

Frida Karlsson har de senaste månaderna varit rejält omskriven. Utöver karriären har hon även uppmärksammats för sin relation med skidstjärnan William Poromaa.

Annons

De träffades i ung ålder och har varit ett par i flera år. Paret bodde tidigare tillsammans i Sollefteå, men bestämde sig för att flytta isär och sälja huset – allt för att kunna satsa helhjärtat på sina karriärer.

– Vi är fortfarande i lag, men båda tror på det här och har väl pratat igenom det. Det har inte varit helt solklart. Det har varit mycket funderingar. Men jag har väl tänkt att prova och se hur det funkar, sa William Poromaa till Östersunds-Posten.

Hemligheten ute

I dag vet man mycket om Frida Karlsson, men det finns faktiskt en hemlighet som precis kommit upp till ytan. För Expressen berättar en anonym källa en hittills okänd detalj om skidhjälten.

För att få igång blodcirkulationen använder Frida Karlsson en specialbyggd sked. Skeden drar hon över kroppen för att stimulera musklerna och hon har själv kallat tilltaget för ”skedning”.

Frida Karlsson
Frida Karlsson använder en specialbyggd sked för att få igång blodcirkulationen.

William Poromaa visste inget

När norska tidningen Nettavisen frågar ut Frida Karlsson berättar hon äntligen själv om hur det ligger till, och vem hon tror har skvallrat om hennes hemliga ritual.

Annons

– Jag har frågat runt lite och jag tror att det bara är en person som kan ha sagt det här och det är Maja (Dahlqvist). Jag har en sked som jag drar runt lite och tänker att musklerna ska lossna lite, säger hon.

Inte ens pojkvännen William Poromaa har hört talas om Frida Karlssons ”skedning” och blir högst ställd när han får frågor om flickvännens specialbyggda sked.

– Jag visste ingenting om det här, faktiskt, säger han till norska tidningen.

– Jag tror inte på sånt, men det är många som gör såna där saker. Om man gör det till en rutin så blir det väl att man inte kan sluta med det, men vissa grejer är ju helt sjuka.

William Poromaa hade ingen aning om Frida Karlssons specialbyggda sked
William Poromaa hade ingen aning om Frida Karlssons specialbyggda sked.

Foto: TT

Annons