Frida Karlssons hemlighet ute – pojkvännen William Poromaa visste aldrig

Frida Karlssons hemlighet ute – pojkvännen William Poromaa visste aldrig

Nu kommer sanningen fram.

Frida Karlsson är verkligen en skidstjärna att räkna med. Den här säsongen har hon haft stora framgångar i världscupen och tidigare under vintern vann hon hela Tour de Ski.

Efter reklamen: Känner du igen de svenska kändisarna – då och nu!

Slå på ljud

Just nu är hon på plats i Slovenien för att bygga vidare på det medaljregn som redan sköljt över henne. Redan i sitt första tävlingslopp på VM i Planica lyckades hon knipa en silvermedalj, endast besegrad av lagkamraten, konkurrenten och vännen Ebba Andersson.

– Hon är så himla värd det här guldet. Jag tycker jag går lätt med i början, kan åka stort och fint. När Ebba drar upp farten ligger jag långt ner i klungan och måste göra ett ryck för att komma ikapp. Det tror jag kostade en del, sa Frida Karlsson till Expressen efter loppet.

Frida Karlsson och Ebba Andersson visar upp sina medaljer

Frida Karlsson med sin silvermedalj och Ebba Andersson med sin guldmedalj vid medaljceremonin efter damernas skiathlon 15 km i skid-VM.

Christine Olsson/TT

Frida Karlssons beslut med William Poromaa

Frida Karlsson har de senaste månaderna varit rejält omskriven. Utöver karriären har hon även uppmärksammats för sin relation med skidstjärnan William Poromaa.

De träffades i ung ålder och har varit ett par i flera år. Paret bodde tidigare tillsammans i Sollefteå, men bestämde sig för att flytta isär och sälja huset – allt för att kunna satsa helhjärtat på sina karriärer.

– Vi är fortfarande i lag, men båda tror på det här och har väl pratat igenom det. Det har inte varit helt solklart. Det har varit mycket funderingar. Men jag har väl tänkt att prova och se hur det funkar, sa William Poromaa till Östersunds-Posten.

Frida Karlssons plötsliga utspel mot kungaparet – nu tvingas hovet agera: ”Krävande”

Hemligheten ute

I dag vet man mycket om Frida Karlsson, men det finns faktiskt en hemlighet som precis kommit upp till ytan. För Expressen berättar en anonym källa en hittills okänd detalj om skidhjälten.

För att få igång blodcirkulationen använder Frida Karlsson en specialbyggd sked. Skeden drar hon över kroppen för att stimulera musklerna och hon har själv kallat tilltaget för ”skedning”.

Frida Karlsson

Frida Karlsson använder en specialbyggd sked för att få igång blodcirkulationen.

Christine Olsson/TT

William Poromaa visste inget

När norska tidningen Nettavisen frågar ut Frida Karlsson berättar hon äntligen själv om hur det ligger till, och vem hon tror har skvallrat om hennes hemliga ritual.

– Jag har frågat runt lite och jag tror att det bara är en person som kan ha sagt det här och det är Maja (Dahlqvist). Jag har en sked som jag drar runt lite och tänker att musklerna ska lossna lite, säger hon.

Inte ens pojkvännen William Poromaa har hört talas om Frida Karlssons ”skedning” och blir högst ställd när han får frågor om flickvännens specialbyggda sked.

– Jag visste ingenting om det här, faktiskt, säger han till norska tidningen.

– Jag tror inte på sånt, men det är många som gör såna där saker. Om man gör det till en rutin så blir det väl att man inte kan sluta med det, men vissa grejer är ju helt sjuka.

William Poromaa hade ingen aning om Frida Karlssons specialbyggda sked

William Poromaa hade ingen aning om Frida Karlssons specialbyggda sked.

Christine Olsson/TT

Foto: TT