Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Frida Karlssons kraftiga reaktion – efter omskakande beskedet

25 nov, 2022, 20:00 
AvIbraheem Alsalman

Nu sätter skidstjärnan ner foten.

Annons
Kristian Luuk om framtiden i ”På spåret”Brand logo
Kristian Luuk om framtiden i ”På spåret”

Frida Karlsson är Sveriges kanske största stjärna inom längdskidor.

Karlsson har skördat framgångar och blickar nu mot VM i Planica som avgörs i februari 2023.

Längdskidåkning är otroligt populär sport hos de svenska tv-hemmen. Charlotte Kalla, Stina Nilsson och Jonna Sundling har gett några oförglömliga ögonblick.

Nu när det vankas en ny säsong så kommer många tv-tittare att inte kunna följa sporten.

Anledningen är en stor konflikt mellan Telia och Viaplay, som har rättigheterna för längdskidor och nästan all vintersport alpint inkluderande.

Förra säsongen sågs Viaplay Vinter – bolagets motsvarighet till Vinterstudion – i snitt av 466 000 personer i TV6, skriver Expressen.

Frida Karlssons kraftiga reaktion – efter omskakande beskedet

Den här helgen är det till exempel dags för premiär i världscupen i finska Ruka. Men som sagt så kommer många inte kunna få ta del av de oförglömliga ögonblicken.

Annons

– Det är inte bra för oss alls, det är inte bra för sporten, det är inte bra för någon. Det är ju konstigt och tråkigt. Vi får hålla tummarna för att de hinner lösa det, säger Frida Karlsson till Expressen när hon fick frågan om konflikten mellan Telia och Viaplay.

– Det var någon som höjde rösten om det i bostadsrättsföreningen för någon vecka sedan. En av punkterna handlade om hur alla såg på att det inte skulle gå att följa skidtävlingarna. Jag sa att jag tycker det är en ytterst relevant fundering för jag behöver allt stöd jag kan få, säger Ebba Andersson bekymmersamt till Aftonbladet.

Och att lösa konflikten verkar inte vara aktuellt i nuläget:

Roija Rafii, pressansvarig på Telia.

– Det är oförändrat. Vi har inget avtal med Viaplay och det pågår heller inga diskussioner, säger Roija Rafii, pressansvarig på Telia till Expressen.

Annons