Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Fylleskandalen mörkades i Stjärnorna på slottet – SVT vägrade berätta sanningen

15 jan, 2022, 21:18 

David Lagercrantz ökända intervju togs aldrig upp i Stjärnorna på slottet!

Annons
Här är Sveriges 5 rikaste!Brand logo
Här är Sveriges 5 rikaste!

Årets Stjärnorna på slottet har bjudit på skratt, tårar och livshistorier. I den nya säsongen medverkar Marika Carlsson, David Lagercrantz, Carola Häggkvist, Per Anderson och Grynet Molvig.

Under David Lagercrantz dag öppnade stjärnförfattaren upp om allt ifrån sin framgångsrika karriär till den komplicerade relationen till sin far, Olof Lagercrantz.

Han berättade även om hur det var att skriva boken "Jag är Zlatan Ibrahimovic", tillsammans med fotbollsspelaren själv.

SVT mörkade skandalartikeln

Något som inte tas upp i programmet är Davids omtalade intervju med artisten Ulf Lundell, som publicerades i Expressen 1991.

Anledningen till att artikeln är så pass omtalad, och även kritiserad, är för att Ulf var mycket berusad under intervjun. I podcasten Löpet tar Expressens kulturchef Karin Olsson och musikjournalisten Tommie Jönsson upp intervjun.

Annons

– Det visar vilken skicklig skribent han är. Vartenda citat är betydelsebärande, det finns nästan inte ett ord som känns onödigt, säger Karin Olsson om Davids omtalade artikel.

Hon understryker samtidigt problematiken med den:

– Det är förstås kontroversiellt att intervjua en person som är full, som man dessutom vet haft problem med alkoholism och som uppenbart mår väldigt dåligt.

David Lagercrantz sa upp sig efter att intervjun publicerades

I en intervju med King Magazine 2017 avslöjade David själv att han sa upp sig efter att intervjun publicerades i Expressen.

– Han var ju fullständigt nedkrökad, och i intervjun beskrevs det öppenhjärtigt. Jag blev paria, någon som beskrivit en nationalikon som ett fyllo. Det ledde till att jag sa upp mig, sa han då.

Annons