Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Går till angrepp mot Tareq Taylor – efter bilderna i SVT

06 dec, 2022, 09:28 

SVT-profilen Tareq Taylor och artisten Sarah Dawn Finer får hård kritik för sin julshow.

Annons
Tareq Taylors tvivel om att vara julvärd: "Det är så..."Brand logo
Tareq Taylors tvivel om att vara julvärd: "Det är så..."

Tv-kocken Tareq Taylor tycks ständigt vara på tapeten. Förutom att laga mat i tv har han visat sina sångkunskaper i Masked Singer, agerat julvärd i SVT, seglat över Atlanten och tävlat i Bäst i test.

Just nu är han och artisten Sarah Dawn Finer aktuella med krogshowen ”Finer & Taylor - En julvärdig show”, som hade premiär på Hamburger börs i Stockholm under fredagskvällen.

Kulturkritikern Gunilla Brodrej var på plats för att ta del av föreställningen och noterade att folkets kärlek till Tareq Taylor verkar närmast gränslös.

Tareq Taylor

Hårda sågningen mot Tareq Taylor

I en krönika i Expressen riktar hon hård kritik mot föreställningen och undrar vad den egentligen går ut på. Hon tycker bland annat det är konstigt att duon under showen lägger så stor vikt vid att de båda varit julvärdar i SVT.

Annons

”Förutom brittiskt påbrå är julvärdskapet den minsta gemensamma nämnaren för Taylor och Finer och den rostiga spik som showen kokar sin soppa på. För, som Alex och Sigge mycket riktigt påpekar i ett avsnitt av sin podd, är det väl ingen jävel som kommer ihåg vem som har varit julvärd sedan Arne Weise”, skriver Gunilla Brodrej.

”Undrar för vems skull vi är där”

I krönikan lyfter hon även Tareq Taylors alla uppdrag, som bland annat rymmer ett ”riesling på Systembolaget” och att man kan ”köpa hans föreläsningar på diverse talarforum”, och undrar vem föreställningen egentligen riktar sig till.

”Att Sarah Dawn Finer kan sjunga visste vi. Att Tareq Taylor kan sjunga vet de som tittar på ”Masked singer”. Men kompetens är nåt annat än konst. Leverans nåt annat än ärende. Det finns stunder under showen då jag undrar för vems skull vi är där. Kanske är det bara för att Tareq Taylor ska få leva sin dröm – och fortsätta fakturera”, skriver Gunilla Brodrej.

Tareq Taylor och Sarah Dawn Finer i Finer & Taylor - En julvärdig show
Sarah Dawn Finer, Tareq Taylor i föreställningen Finer & Taylor- En julvärdig show på Hamburger Börs, Stockholm.

Hårda kritiken efter showen: ”Fått hybris”

Expressens kulturkritiker är inte den enda som är kritisk till julshowen. Under gårdagen fick duon hård kritik för att de delat ut politiska kängor till regeringen i form av julklappar.

Annons

Statsminister Ulf Kristersson fick en ryggrad, vice statsministern Ebba Busch en tvångströja och Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson något att ”städa bort sin skit” med.

”Är det så här vi ska bemöta saker och ting när vi inte är överens, att vi ska sätta på tvångströja på personer som inte tycker likadant som en själv??” skrev en person i kommentarsfältet på Tareq Taylors Instagram.

”Ynkligt att ni hånar Ebba Buch med en ” tvångströja” i julklapp. Det var riktigt riktigt lågt. Tror Tareq har fått hybris. Skäms!” skrev en annan.

Foto: TT

Annons