Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Följarna ser rött efter Tareq Taylor hårda utspel mot Ebba Busch: “Skäms”

05 dec, 2022, 10:30 
Tareq Taylor och Ebba Busch

Det var inte alla som roades av tv-kockens bestyr – nu sätter de ner foten.

Annons
Här är Sveriges 8 rikaste kvinnor – hela listanBrand logo
Här är Sveriges 8 rikaste kvinnor – hela listan

En rofylld krogshow med jultema på Hamburger Börs har plötsligt blivit föremål i en ilsken debatt. Vad som gick snett? En julklapp.

När Tareq Taylor och Sarah Dawn Finer mitt i sin föreställning Finer & Taylor – En julvärdig show delade ut varsin känga till Ebba Busch, Jimmie Åkesson och Ulf Kristersson såg delar av publiken rött.

SVT:s svar efter Tareq Taylors utspel

Det var Expressen som först rapporterade om det politiska inslaget i duons julshow. Mellan julsångerna var det nämligen dags att dela ut julklappar till den nya regeringen, och stämningen på Hamburger Börs blev genast lite mindre god.

För julklapparna var ingenting som står på politikernas önskelistor, snarare tvärtom. Statsministern fick en ryggrad och ett samvete, och SD-ledaren Jimmie Åkesson något att ”städa bort sin skit" med. I landets vice-statsminister Ebba Buschs paket låg det en tvångströja.

Tareq Taylor och Sarah Dawn Finer på scen under sin julshow på Hamburger Börs
Såhär glada var inte alla i publiken.

– Se showen för att förstå kontexten. svarar Sarah Dawn Finers PR-representant till Expressen och motiverar inte presentvalen vidare.

Annons

Det har väckts en debatt om huruvida duon politiska inslag är opassande, eftersom båda varit julvärdar i SVT, något som de också skojar om i föreställningen.

– Vad de gör i sin julshow lägger inte vi oss i, Camilla Hagert, presstalesperson på SVT till tidningen.

Följarna ser rött efter beteendet mot Ebba Busch

Ja, Expressen skriver att det inslaget inte möttes av jubel av den förväntansfulla publiken i lokalen. Och för de som missat showen men nu mötts av rubriker verkar reaktionerna vara detsamma.

I Tareq Taylors kommentarsfält på Instagram är det många som tar avstånd från hans agerande, och det verkar främst vara utspelet mot Ebba Busch som väcker starka känslor. Att KD-ledaren fick en tvångströja gillar inte publiken.

Ebba Busch
Ebba Busch fick en tvångströja av Tareq Taylor och Sarah Dawn Finer.

"Är det så här vi ska bemöta saker och ting när vi inte är överens, att vi ska sätta på tvångströja på personer som inte tycker likadant som en själv??" Skriver en arg följare.

"Tufft det där med tvångströjan. Riktigt fräscht 2022 måste jag säga..." Kritiserar en annan.

"Trist att ni gör detta till ett politiskt framträdande...så extremt trist med dessa politiska påhopp..." Skriver en tredje.

"Ynkligt att ni hånar Ebba Buch med en ” tvångströja” i julklapp. Det var riktigt riktigt lågt. Tror Tareq har fått hybris. Skäms!" Kommenterar en fjärde.

Foto: TT

Annons