Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Gardells besked efter skilsmässan – lägger ner

12 okt, 2023, 09:30 
Louise Wibergh Lenti
Jonas Gardell

Jonas Gardell är redo för en drastisk förändring.

Annons
Mark Levengood & Jonas Gardell separerar – efter 37 år ihopBrand logo
Mark Levengood & Jonas Gardell separerar – efter 37 år ihop

Jonas Gardell har haft ett tufft år. Efter att ha levt separerade ett tag stod det i somras klart att skilsmässan med Mark Levengood var ett faktum. De hade då varit ett par i 37 år och gifta i 11 år och sågs av många som ”regnbågsvärldens kungapar”.

Nu har den psykiska påfrestningen tagit ut sin rätt för Gardell.

Jonas Gardell: "Jag orkar verkligen inte mer"

Jonas har minst sagt haft fullt upp på senaste. Under hösten har han släppt sin roman "Fjollornas fest" och haft premiär för sin nya enmansshow "Man får inte leva om sitt liv. Det är det som är själva grejen!". Showens namn är en känd replik från Gardells omtalade serie "Torka aldrig tårar utan handskar".

Jonas Gardell
Jonas Gardell och serien "Torka aldrig tårar utan handskar" prisas som Årets tv-drama vid Kristallen 2013.

Showen har fått strålande recensioner där flera sagt att showen är något av det viktigaste han någonsin skrivit. Den kommer att spelas 25 tillfällen på Intiman i Stockholm och kommer sedan åka ut på turné med stopp i 7 olika städer med slut i Göteborg i januari 2024.

Annons

– Det ska bli jätteroligt att framträda i Göteborg. Jag har under hela min karriär alltid spelat i och många gånger även haft premiären i Göteborg. Men sedan orkar jag verkligen inte turnera mer, säger Jonas Gardell till Göteborgs-Posten.

Jonas är medveten om att det finns fans som förväntar sig att han ska turnéra i vår, speciellt med tanke på att han gjort det i 40 år. Han väljer dock att se om sig själv den här gången och sätter stopp.

– Nu är jag ganska slut både psykiskt och fysiskt. Jag kommer med både en roman och en föreställning förutom att mitt liv har varit lite upp och ner sista året, säger han.

Framtiden för Gardell

Gardell är tacksam för att det finns en stor publik som fortfarande uppskattar det han gör:

Annons

– Att folk fortfarande tycker att det jag gör är relevant blir jag väldigt glad över. Att de inte bara applåderar för att de här gamla skruttiga benen fortfarande rör på sig utan för att de tycker att jag har något att säga som är viktigt i dag, säger han.

Jonas Gardell Bok
Gardells roman "Fjollornas fest" släpptes i mitten av september i år.

Däremot kommer det bli en ändring för Gardell framöver.

– Jag fyller 60 om två veckor och jag har hållit på i så många år. En av de saker jag har lovat mig själv när jag blir 60 är att jag ska göra saker annorlunda hädanefter, säger han.

Vad det betyder kan han inte svara på i dagsläget men han är säker på att han kommer värna mer om sin integritet.

– När journalister frågar vad som ska hända efter det här har jag numera rätt att säga ”snälla du, det har du ingenting att göra med”. Jag vet inte vad som händer sen. Jag kanske är död eller flyttar till Holland eller skriver en pjäs eller inte skriver mer alls. Det är oklart, säger han.

Foto: TT

Annons