Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Gästens kupp i Nyhetsmorgon chockar programledaren: "Absurd situation"

25 dec, 2023, 14:00 

Plötsligt somnar gästen i Nyhetmorgons direktsändning. Eller?

Annons

Nyhetsmorgon har rullat i rutan sedan 1992, och hållit morgonpigga svenskar sällskap. Under åren har det mesta hänt i sändning – oväntade skrattattacker, en brand, och en sovande gäst?

Nja, det senare har faktiskt visat sig vara en bluff. Det hela hände när Peter Dalle gästade Nyhetsmorgon år 2016.

Jenny Strömstedt om framtiden i Nyhetsmorgon: ”Får stå ut”Brand logo
Jenny Strömstedt om framtiden i Nyhetsmorgon: ”Får stå ut”

Peter Dalles kupp i Nyhetsmorgon chockar programledaren

Det var en helt vanlig sändning av Nyhetsmorgon, ledd av den numer avhoppade Jesper Börjesson. I soffan hade han besök av vännerna Peter Dalle och Tommy Körberg, som var aktuella med en ny show.

Annons

Dessutom bjöd Tommy, med sin älskade pipa, på en sång. När han sjunger "Drömmen om Gun" zoomar kameran ut från Tommy, och tittarna ser Peter Dalle ligga däckad i soffan. Jesper Börjesson fnissar, och när Tommy sjungit klart vaknar Dalle med ett ryck.

Peter Dalle skojsover i Nyhetsmorgon
Peter Dalle skojsover i Nyhetsmorgon

Efter det hela sökte Nöjesbladet Peter Dalle, som kort och gott kommenterade att det var ett skämt. Detsamma gjorde Tommy Körberg, som blev "utsatt" för sömnkuppen:

Annons

– Det är klart att det var ett skämt, men det ska kännas som allvar. Men som han tog i, ett tag låg han med huvudet bakom soffan.

Anna Brolin ställer gästen till svars efter kuppen i sändning

Trots att det oskyldiga skämtet skedde för sju år sedan, ska det visa sig att det förföljt honom än idag. Peter Dalle var nämligen gäst i Efter fem, och då passade Henrik Alsterdal på att visa upp klippet på det sömniga uppträdandet.

Och Anna Brolin, som sitter i studion och intervjuar Peter Dalle, ställer frågan en gång för alla:

– Somnade du på riktigt eller var det ett skämt?

– Nej, det klart jag inte gjorde. Men jag har ju hört Tommy ganska mycket genom åren, vi är ju kompisar, men det var inte därför. Det var en idé jag fick när vi gick in så sa jag: ”Vi kan väl göra något kul av det”. Jag bara tyckte det var roligt, förklarar Peter.

Foto: TV4

Annons