Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Gifta vid första ögonkastet 2019 – så gick det sen!

07 apr, 2019, 19:00 
AvMalin Falkengren
Så gick det för alla deltagarna i Gift vid första ögonkastet 2019
Årets säsong av SVT:s succéserie, "Gift vid första ögonkastet", har nu nått sin final. Många har undrat vilka som skulle lyckas hålla kärleken vid liv och vilka som skulle gå skilda vägar. Svensk Damtidning har pratat med deltagarna och visst har det uppstått ljuv musik under säsongens gång, men även har det varit toner i moll.
👑 Berättar om hemliga familjeplanerna: ”Behöver flytta till större”
👑 Har börjat nätdejta: ”Överöst med kärleksbrev”
👑 Framställdes fel i tv: ”Produktionen behövde drama”
Annons

Nu är säsongen över och äntligen får tittarna veta hur det gick för de kärlekstörstande deltagarna. Vilka blev kära på riktigt och vilka gjorde slut efter bara någon vecka? Vi reder ut hur det gått för paren.

Första paret ut i den femte säsongen av SVT:s tittarsuccé, Gift vid första ögonkastet, var Daniel Elander och Malin Alpsjö. De sågs för första gången vid vigseln och hur kärlekssagan levde vidare efteråt fick tittarna se först igår när det sista avsnittet sändes.

Daniel Elander, 50 år

– Jag ångrar mig inte alls att jag ställde upp, jag ångrar inte en sekund, säger Daniel Elander.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Är du nöjd över hur du porträtterades eller hur programmet är klippt?

– Jag är i stort sett nöjd, men kan tycka att lite mer av mitt vanlig liv kunde kommit med. Det var för mycket fokus på att jag skulle vara alternativ i allt jag gör. Jag har ju även ett vanligt liv med fritidsintressen som golf och skidåkning. Det där med tantra, yoga och andlighet är på sidan av, det är bara en krydda i mitt liv. Jag ligger inte hemma i yogaposition sju dagar i veckan, säger Daniel och skrattar.

Daniel Elander sökte kärleken i tv.
Daniel Elander sökte kärleken i tv.

“Räknade inte med den andra personen”

Nu vill ju alla veta… Hur har det gått för dig och Malin – är ni ett par?
– Nej, vi är inte tillsammans. Efter programmet var vi ihop ett tag, men vi tog en paus för det hade varit intensivt. Jag låg efter med jobb och hon behövde landa och hade inte varit hemma på länge. Vi ville ha egentid.

Annons

Hur gjorde ni slut?

– Det var ett gemensamt beslut, vi kände båda två att det inte höll. Hade vi bott närmare varandra hade vi säkert fortsatt ett bra tag till, men det hade kanske inte hållit ändå. Ofta när vi pratades vid så insåg vi att vi planerat saker på tu man hand och hade inte räknat med den andra personen på de grejerna.

Fällde du någonsin en tår över att relationen var över?
– Nej, det blev inga tårar. Grejen var att vi blev inte kära. Vi hamnade i en situation där vi tyckte mycket om varandra men vi saknade inte varandra. Men när vi var ihop så kändes det bra, men det ska ju kännas tomt när den ena åker hem.

Kärlekssagan över

Daniel berättar att Malin, numera tillika exfrun, kommit att bli en nära vän istället för den forna kärlekspartner hon en gång varit.

– Vi umgås ibland och vi pratar på telefon. Jag kan prata med henne om allt och vi pratar om att vi dejtar och så. När jag pratar med henne känns det alltid lite extra bra och jag blir glad av det.

Annons

Daniel och Malin var ett par fram till tre veckor efter inspelningens slut innan de bestämde att det skulle bli slutet för den så kallade kärleksrelationen. Paret umgicks och levde som ett par under de totalt fyra veckor som programmet spelades in, men relationen höll bara tre veckor efter inspelningens slut.

Letar du efter kärleken nu?
– Jag tar det som det kommer, jag letar inte febrilt. Det är ganska många som skickar jättegulliga meddelanden och vill träffas oavsett hur det gick i programmet.

Trots att Daniel har blivit överröst med kärleksbrev så träffar han ingen just nu, men hintar om att han är sugen på att börja dejta igen.

– Jag har fått så jäkla mycket positiv feedback. Det är massor av kvinnor som skriver till mig på messenger, så jag kan absolut inte klaga på något vis. Nu lever jag mitt liv. Jag jobbar och fixar hemma, träffar vänner och festar.

Hur känns det nu då?
– Det är smickrande och kul. De vågar i alla fall sticka ut och ta kontakt. Ett bättre fönster för dejting kan man inte hitta någonstans. Tinder kan slänga sig i väggen! Nu kommer jag börja dejta igen så vill man ha kontakt med mig får man skriva på Facebook messenger eller Instagram, hälsar Daniel.

Annons

Malin Alpsjö, 49 år

Hur var det att vara med i programmet?
– Det var en annorlunda och fantastiskt upplevelse. Det var hektiska sex veckor och jag kunde aldrig föreställa mig hur det skulle vara när jag tackade ja.

Ångrar du att du ställde upp?
– Nej, nej, aldrig att jag ångrar det. Jag kände att det var mitt livs chans när jag tackade ja. Jag ville inte tacka nej, men förstod att det skulle bli en omvälvande tid. Det var både roligt och påfrestande men jag kände att nu kör jag oavsett vad som händer.

Malin Alpsjö gifte sig i juni med Daniel men romansen höll inte länge.
Malin Alpsjö gifte sig i juni med Daniel men romansen höll inte länge.

Tycker du att du framställts rätt?
– Jag är nöjd i det stora hela. Jag framställs lite allvarligare i början än vad jag är. Fram till midsommar framställdes jag som rädd och allvarlig.

Nu har det ju tagit slut. Har ni någon kontakt idag?
– Ja, gud ja, vi har kontakt.

Annons

Har du fått några beundrare?
– Nej, inga killar. Men däremot tjejer som tagit kontakt som vill peppa för mitt mod att jag var med och sökte kärleken i tv.

Finns det något dejtingliv nu när du är singel?
– Jag har inte dejtat någon på länge nu i denna åldern. Man har kommit till en ålder nu med mycket erfarenhet och man är mer ödmjuk från båda håll när man träffar någon och vad man vill ha.

Vad har du att säga till andra som funderar på att söka men inte vågar?
– Om någon någonsin funderat på att söka så tycker jag man ska söka! Vill du utvecklas och förhoppningsvis hitta din drömman, tveka inte!

Deltagarna i 2019 års upplaga av Gift vid första ögonkastet.
Deltagarna i 2019 års upplaga av Gift vid första ögonkastet.

Niclas Gråberg, 33 år

Niclas Gråberg
Niclas Gråberg fann kärleken under programmet.
Miha Alvesson hittade kärlen i maken Niclas.
Miha Alvesson hittade kärlen i maken Niclas.

Längtar efter familj

Magnus Nilsson
Magnus Nilsson tycker att han var lite väl lugn i programmet.

Miha Alvesson, 27 år

Kärlek direkt

“Hann inte registrera honom”

Magnus Nilsson, 31 år

Magnus, är du singel?
– Ja, det är jag. Relationen höll inte så länge.

Annons

Ångrar du att du var med?
– Nej, det gör jag verkligen inte. Det har varit en intressant och spännande tid. Även om inte jag och Jannica höll så har jag ändå lärt mig flera saker av att se sig själv. Exempelvis vem man vill ha och vad man söker.

Söker kärleken på nytt

Skild och singel. Hur lever du livet?
– Idag är det tillbaka till vardagslivet som det var innan äktenskapet. Jag lever som singel. Det ska bli otroligt skönt att det kommer ut och inte behöver vara hemlig längre med min civilstatus. Jag kommer ju börja dejta igen och förhoppningsvis hitta någon man kan fastna för. Kärleken letar jag fortfarande efter, annars hade jag ju inte sökt. Det ska bli skönt att kunna vara sig själv igen utan att tänka sig för.

Varför sökte du för att hitta kärleken i tv?
– Jag har haft en kollega som alltid tjatat om att jag borde söka till programmet när jag blev singel. Då testade jag blind-dating och föll för konceptet. Sedan fortsatte kollegan tjata och jag gillade att man går in utan förutfattade meningar om personen och istället lär känna en person från grunden. Då sökte jag och sedan gick allt fort, säger Magnus och skrattar.

Annons

Vad var din första reaktion vid vigseln?
– Jag kopplade inte förrän jag stod där och skulle gifta mig. Allt var så konstigt.

Ingen kärlek uppstod

Var du någonsin kär?
– Jag blev väldigt förtjust i Jannica, men inte kär. Kanske var det bubblan man där och då var inne i och det var fyra intensiva veckor under inspelningen. Totalt var vi ett par under tre, fyra månader.

När kamerorna slocknat och det bara var ni… Hur kändes det?
– Båda hade ett intresse av varandra på något sätt, och därför var vi sugna på att se om där fanns något eller inte. Så vi gav det en ärlig chans att fortsätta efter vi sagt ja till att fortsätta vara ett par. Men känslorna kom inte och det var ömsesidigt och vi blev aldrig kära.

Hur känns det att bli ihopparad med någon okänd?
– Man litar extremt mycket på experterna. De inger ett stort förtroende och därför är man heller inte rädd för den man ska träffa. Det var en våghalsig matchning eftersom vi var så olika. Vi var två motpoler och det kan säkert funka, men inte för oss.

“Letar efter någon jordnära”

Jannica Levin.
Jannica Levin.

I programmet är det en del drama mellan dig och din exfru. Hur ser du på det idag?

– Allt det där är utarbetat sedan länge, men jag och Jannica var helt olika. Vi krockade på så många plan och det provocerade oss båda på olika sätt. Jannica tog ut det på det sättet hon gjorde och jag på mitt. Det har gett mig mycket att jag lärt mig.

Annons

Var det mycket bråk i er relation?

– Nej, det enda bråket var det som visades i tv.

Nu vet du i alla fall vad du inte vill ha. Vad letar du nu efter? Någon jordnära, som inte behöver ha diskussioner och tjafs om allt. Man behöver inte tjafsa om onödiga saker hela tiden.

Vad trodde du att du skulle få?

– Jag fick en kort beskrivning av personen jag skulle gifta mig med. Den bilden jag fick upp i huvudet efter vad dom sa, är inte 100 procent den Jannica är personlighetsmässigt.

Blind av kärleken

Blev du besviken? 

– Nej för jag var så inne i det. Jag blev blind av kärleken.

Hur tycker du att du framställs i programmet? 

– Jag framställs som överdrivet lugn. Jag vill inte se mig så stel och tråkig som jag var i vissa lägen. Vissa vänner har reagerat på att jag inte är så lugn och kände inte igen hur lugn jag var.

Vad tycker du om hennes beteende?

Så som det framställs på tv är det inte bra någonstans och en sån flickvän vill jag inte ha, men jag fick ju se en annan sida av Jannica och det är den sidan av henne jag minns. Den dåliga sidan har jag fått se nu i efterhand och där ser man tydligt hur olika vi är.

Annons

Var du tveksam till att ge henne en chans efter beslutet?

– Jag fick inte se hennes beteende förrän jag såg programmen efteråt. jag såg inte det negativa då. Jag var så uppfylld av hela grejen och såg inte det negativa i vår matchning.

Har ni någon kontakt idag?

Vi umgås inte idag, men vi sågs innan första programmet och har enbart smsat under avsnitten.

Jannica Levin, 29 år

Ångrar du att du ställde upp?

– Jag ångrar inte att jag ställde upp men skulle inte göra om det. Det är en väldigt bra process för att lära känna sig själv bättre också, inte bara i att få hjälp i jakten på kärlek. Man tvingas reflektera mer över allt från sitt eget sätt att vara till vad man söker och tycker är viktigt i en relation.

Tycker du att du blev rättvist framställd?

– Klippningen är egentligen helt okej men ändå finns det vissa som inte riktigt förstår. Det är synd för jag blev tagen på orden och på ”grodor” som flög ur munnen. Känns som jag behöver stå tillsvars för vad som egentligen är världsliga saker enligt mig.

Annons

 

Hur var det att spela i programmet?

– Jag minns tillbaka till inspelningen och tycker att det var mycket roligare än vad som syns i rutan. jag tycker att jag och Magnus hade skoj ihop.

Hur lever du idag, har du kontakt med Magnus?

– Jag och Magnus är inte gifta längre. Vi har kontakt som vänner och stöd i allt detta vilket är väldigt fint.

Läs mer:

Foto TT

Annons