Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Glädjande familjebeskedet för Agnes och Vincent – nu är det bestämt

31 jul, 2023, 06:30 
Samuel Björn
Agnes Carlsson, Vincent Pontare och Roger Pontare
För ungefär två månader sedan dömdes Roger Pontare för grovt rattfylleri.
Det glädjande beskedet efter att straffet bestämts.
Annons
Se 5 Snackisar från veckan som gåttBrand logo
Se 5 Snackisar från veckan som gått

Roger Pontare körde i vintras rattfull med 1,7 promille i blodet. Han erkände brottet snabbt efter att han blev arresterad och blev för ungefär två månader sen dömd för grovt rattfylleri.

Nu väntar han på sitt straff - husarrest med fotboja i 40 dagar. Med andra ord slipper sångaren undan det fängelsestraff som man kan få för brottet, ett beslut som glädjer många, däribland svärdottern tillika artisten Agnes Carlsson.

Roger Pontares tankar om straffet

En annan person som verkar nöjd med straffet är den åtalade själv. Roger berättar för Aftonbladet att han är nöjd med situationen.

Annons

– Det är ju mycket friare än att hamna på institution. Jag bor väldigt vackert och det är viktigt med naturen runt omkring.

Samtidigt som han sitter på hussarrest menar Roger att han kommer ha tid för att främja karriären.

– Jag kommer ha mycket tid till att göra musik när jag har fotbojan. Göra lite låtar och tala med musikvänner och så där.

– Det finns många idéer jag kommer ha tid att sno ihop något av. Så det blir absolut ny musik framöver.

Roger Pontare
Roger Pontare är glad över att slippa fängelsestraff efter domen för grovt rattfylleri.

Mello-legendaren förklarar att de 40 dagarna kommer bli en bra tid för honom att reflektera över vad han gjort för attt sedan kunna gå vidare.

Annons

– Det finns tid för betänksamhet och reflektera över livet över huvud taget. Jag ser det från den ljusa sidan, det kommer att bli finemang det här.

– När jag har sonat mitt brott är det bara att klippa av fotbojan och fortsätta leva, och sjunga en sång lite då och då, säger han till Aftonbladet.

Mer tid mer barnbarnet

En annan artist som säkerligen är glad över straffet är Agnes Carlsson. Hon är ju sedan tio år tillbaka förlovad med Rogers son Vincent Pontare.

Paret fick i höstas sitt första barn ihop och de bägge är nog glada över att dottern Silvias farfar inte behöver sitta i fängelse under hennes första år i livet utan kan träffas fritt i hans hem.

Vincent Pontare och Roger Pontare
Paret träffades då Vincent var gitarrist i Agnes band. Nu har de varit förlovade i tio år och har en dotter tillsammans.

Roger Pontare berättade om glädjen av att återigen bli farfar till Hänt förra sommaren när det blev officiellt att Agnes och Vincent väntade barn.

Annons

– Ja det är ens eget kött och blod på något sätt. Det är så mäktigt att känna att den här lilla kommer från ursprunget. Och få hålla i en sån liten, det är så fint att de är så friska, och att en förlossning har gått bra. Allt från ultraljud till att han eller hon ser dagens ljus. Jo då, berättade han.

Annons