Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Göta kanal-stjärnan förlorade hela sin familj – tuffa åren efter succén

16 jan, 2022, 20:30 

Skådespelaren förlorade kontakten med hela sin familj på grund av alkoholproblem.

Annons
5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamlaBrand logo
5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamla

Stig Engström slog igenom 1981 i den hyllade klassikern "Göta kanal". Sedan dess har han medverkat i en hel drös filmer och bland annat spelat pappa till den världsberömda skådespelaren Christian Bale i "Mio min Mio".

Idag är Stig 80 år gammal och pensionerad som skådespelare, men arbetar extra som fritidsledarassistent på en skola i Göteborg.

I en intervju med Aftonbladet berättar Stig om sina alkoholproblem i yngre dar, som påverkade både karriären och relationen till familjen.

Alkoholproblemen påverkade karriären negativt

Stig berättar för tidningen att han blev nykter för 32 år sedan och är väldigt glad över att han fick hjälp. Han tror att alkoholproblemen påverkade hans karriär negativt.

– Det var en långsam process som gjorde att jag till slut drack för mycket. Jag var en fungerande alkoholist, men jag tror jag tappade mycket jobb på grund av det. Ryktet går fort i den här lilla branschen, säger han och fortsätter:

Annons

– Jag hade nog haft en annorlunda karriär om jag inte hade haft det här problemet.

Stig Engström förlorade sin familj – efter succén med Göta kanal

Stig berättar även att hans alkoholproblem ledde till en skilsmässa.

– På det personliga planet var det illa för jag tappade kontakt med barnen och hustrun så jag blev ganska ensam.

I intervjun berättar Stig att han idag är glad och tacksam över att han slutade dricka vid 48 års ålder. Han har dessutom fått tillbaka kontakten med sin familj.

– Jag har en toppenbra relation med dem, jag har en son och två döttrar och åtta barnbarn. Vi är väldigt kärleksfulla mot varandra och det är härligt. Det finns nog många olyckliga människor som skulle behöva den hjälpen som jag fick, säger han till Aftonbladet.

Skådespelaren Stig Engström 2021
Idag är Stig nykter sedan 32 år tillbaka.
Annons