Gränslösa påhoppet på Loreen före Eurovision – okända bråket bekräftat: "Jag hatar dig"

12 maj, 2023, 14:34 
AvFelicia Plåt
Loreen och Eva
Loreen tävlar för Sverige i Eurovision 2023. Foto: TT

Loreen är i fejd med spansk tv-personlighet.

Annons

Loreen är en av storfavoriterna i årets Eurovision, och hon är en av bidragen som är tippade att vinna. Loreen är en riktig legend inom Eurovision eftersom hon vann överlägset med låten Euphoria 2012.

Loreens glädje inför Eurovision!
Loreens glädje inför Eurovision!

Då blev hon känd över hela Europa och har sedan dess uppträtt i flera olika länder. Men hon verkar inte vara riktigt allas favorit. I alla fall inte för den spanska komikern och tv-personligheten Eva Soriano.

Lyckligt ovetandes

De två rivalerna möttes på en dragshowgala på Kanarieöarna tidigare i år. Då skulle de båda uppträda. Men enligt den spanska tidningen Diez Minutos fick Eva vänta, då Loreen dragit över sin scentid med 45 minuter. Vilket inte var populärt hos den spanska komikern. Detta var startskottet på en flera månader lång fejd.

Recept.se Nyhetsbrev
Annons

Men Loreen har lyckligt ovetandes undgått fejden. Men under Melodifestivalen fick hon reda på att komikern skämtat om sitt hat mot henne. Vilket Loreen inte hade en aning om men ber ändå om ursäkt.

– Förlåt, jag visste verkligen inte det. Jag gillar inte att låta folk få vänta på grund av mig, ska Loreen ha sagt enligt Diez Minutos.

Lagt fejden bakom sig, eller?

Men efter flera månader gick komikern ut i sitt tv-program Showriano, och berättade att fejden är över och att hon hellre vill "bygga broar". Men de känslorna höll inte så länge.

Nu har hon nämligen gjort en egen låt där hon sjunger om Loreen och hur hon ska se Eurovision för att se artisten förlora. Hon uttycker även sitt hat mot Loreen och verkar inte vilja "bygga broar".

– Jag hatar dig Loreen, jag hatar dig Loreen. Din låt är ett plagiat på ”Flying free”. Jag hatar dig Loreen, jag hatar dig Loreen, säger Eva.

"Trist att se"

Aftonbladet tog kontakt med Lotta Furebäck som är ledare för den svenska Eurovisiondelegationen. Och frågade vad hon tycker om den lite skämtsamma konflikten.

Annons

– Trist att se, men vi lägger inte ner någon energi på det här. Nu har vi allt fokus på lördagens final och en spännande tävling”, skriver Lotta till Aftonbladet.

Annons