Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Grynet Molvigs sorg efter skilsmässan: ”Det var något som brast”

22 jan, 2022, 07:30 

Grynet Molvig var gift två gånger, och två gånger blev det skilsmässa. I stjärnorna på slottet berättar hon mer om sina två äktenskap.

Annons
Grynet Molvigs relation till kungen och Silvia – och chocken över Noppes självmordBrand logo
Grynet Molvigs relation till kungen och Silvia – och chocken över Noppes självmord

Grynet Molvig är en gigant inom den svenska nöjesscenen. Efter sitt gigantiska genombrott i Norge när hon fortfarande bara var en tonåring gick färden mot Sverige och här skulle hon nå ännu större berömmelse.

I sitt avsnitt av Stjärnorna på slottet i SVT berättar hon om de intensiva åren, då hon blev nära vän med andra legendariska underhållare så som Hasse och Tage, Povel Ramel, Monica Zetterlund och Cornelis Vreeswijk.

Mitt i allt så hade Grynet fortfarande sin make, jazzpianisten från Norge som hon gifte sig med när hon var 24 år gammal och fick en son tillsammans med.

Mitt under dagens gång kan David Lagercrantz inte låta bli att fråga hur det gick med äktenskapet under den intensiva perioden Grynet beskriver.

Annons

– Det går ju åt helvete. Vi var gifta i 15 år, och det var kreativa år. Det hände mycket saker hela tiden, han var mer och mer i Norge och jag var mer och mer i Sverige, säger Grynet i programmet.

– Det flöt ut liksom. Då tappade jag fotfästet ett tag. Det gungade lite under mig. Jag hade sprungit lite för länge lite för fort. Den här berömda väggen var inte uppfunnen än så jag visste inte riktigt vad jag skulle springa in i.

– Det var en jobbig tid, det var något som brast, fortsätter hon.

Äktenskapet med Noppe Lewenhaupt

Några år senare stötte hon på personen som skulle bli hennes andra make, nämligen den numera framlidne kungavännen Noppe Lewenhaupt.

Grynet Molvig och greve Carl Adam Lewenhaupt (Noppe) 1980-talet.Foto: Micael Engström / IBL Bildbyrå

– Vi träffades och vi blev kära, säger Grynet.

Paret var gifta i tolv år, men inte heller det äktenskapet höll.

Annons

– Det var tolv jätteroliga hetsiga roliga år som jag inte skulle vilja vara utan. Men det tog slut, säger Grynet.

– Det är väl tusen olika skäl till det, Noppe var rastlös och ville vidare. Vi hade hoppats på barn, men det fick vi inte, fortsätter hon.

Grynet gick så småningom vidare, men gifte sig aldrig igen. Istället har hon en särbo som hon varit tillsammans med i 20 års tid.

Avsnitt 4 av årets säsong av Stjärnorna på slottet sänds ikväll klockan 20.00 i SVT1.

Annons