Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mystiskt sjuk Gunilla Persson i infekterat bråk
med GW inför Mello – vägrar betala stora skulden

17 feb, 2024, 05:00 
Lars Johansson
Gunilla Persson
Nu smäller det! På lördag tävlar Gunilla Persson i Melodifestivalen. Och som vanligt händer det grejer när den forna Hollywoodfrun är i farten.Karin Törnblom/TT
Hon är mystiskt sjuk, anlände till Sverige i rullstol, ligger i fejd med Försäkringskassan, hotar stämma Mustige Mauri för misshandel, har specialkrav på SVT och fortsätter bråket med Leif GW Persson.
Allt är med andra ord precis som vanligt i Gunilla Perssons värld – nämligen maximalt drama.
– De tog hjärnröntgen och hjärnan är i mycket gott skick. Det kan jag stolt meddela, säger den forna Hollywoodfrun till Aftonbladet inför sin medverkan i Melodifestivalen.
Annons

Det var en av de största skrällarna i Melodifestivalens historia när SVT meddelade att Gunilla Persson, 65, är en av de tävlande 2024.

Gunilla Persson avslöjar sanningen – därför ställer hon upp i MelodifestivalenBrand logo
Gunilla Persson avslöjar sanningen – därför ställer hon upp i Melodifestivalen

Under årens lopp har hon i TV3:s "Svenska Hollywoodfruar" gjort sig känd för mycket, men just sång har inte varit det mest iögonenfallande på repertoaren.

Men nu är det alltså dags för henne att äntra scenen i Växjö med bidraget som passande nog döpts till ”I Won’t Shake (La La Gunilla)”.

När Gunilla Persson anlände till Sverige för att förbereda sig inför schlageräventyret gjorde hon det i rullstol.

– Jag har legat på sjukhus i fyra dagar. Jag kände en morgon att hela rummet gick runt i cirklar som att man sitter i en storm i en båt ungefär. Det var en fruktansvärd yrsel, har medieprofilen berättat i Nyhetsmorgon.

Annons

Gunilla Persson anlände i rullstol

– Det är någon slags kristallsjuka förmodligen, jag fick negativ diagnos på det så jag är lite förvirrad över vad det kan vara. Men jag vet att det inte är någonting farligt, de tog hjärnröntgen och hjärnan är i mycket gott skick. Det kan jag stolt meddela.

På bilder i sociala medier kan man se att Gunilla Perssons hälsa stabiliserats en smula sedan ankomsten till det forna hemlandet. Hon och dottern Erika har setts äta tillsammans med legendariske skandalmanagern Michael Brinkenstjärna.

Men även om yrseln givit med sig en smula finns det andra moln på den forna Hollywoodfruns himmel.

Mellan åren 2006 och 2013 fick Gunilla Persson sammanlagt 333 000 kronor i barnbidrag, föräldrapenning och sjukpenning. Då hon samtidigt levde i USA anser inte Försäkringskassan att hon har rätt till de här ersättningarna. Skulden hos Kronofogden är nu uppe i 630 000 kronor.

Gunilla Persson vägrar betala.

Annons

– Det handlar inte om att min klient inte kan betala, utan att hon inte vill. Hon är delgiven Kronofogdens beslut och har i över tio år uppgett att hon inte avser att betala beloppet till Försäkringskassan under några som helst omständigheter, har hennes advokat Mark Safaryan sagt till Expressen.

Gunilla Persson, som överväger att bära sitt 250 000-kronorshalsband i Melodifestivalen understryker:

– Jag skulle kunna skriva en check på en dag, sa hon nyligen till Expressen.

– Jag är arg och jag är ledsen över denna häxjakt.

Gunilla Pernsson och Leif GW Persson på Nyhetsmorgon.
Det låg inte kärlek i luften när Gunilla Persson och Leif GW Persson hamnade samtidigt i Nyhetsmorgon-studion.Instagram/thegunilla, skärmdump Tv4.

Gunilla Persson hotar stämma Mauri

Det är inte bara de svenska myndigheterna Gunilla Persson ligger i tvist med.

Under en inspelning ifjol av ”Mauri – vad hände sen?” ska hon ha blivit matförgiftad. Detta gör att Gunilla Persson hotar att stämma programledaren Mauri Hermundsson. Utkastet till stämningen för misshandel är hela 22 punkter långt.

Annons

Advokaterna pekar på de undermåliga recensionerna online av restaurangen inspelningsteamet gick till och menar att Mauri Hermundsson avsiktligt kan ha valt stället för att få större genomslag. Juristerna beskriver också hur Mauri Hermundsson fnissade när hon hade invändningar mot maten:

”När målsäganden Gunilla Persson smakat på maten säger hon att maten smakar underligt, varpå den tilltalade Mauri Hermundsson exalterat och med upphetsning fnittrar och retoriskt frågar om maten verkligen smakar underligt”, står att läsa i utkastet.

"Han ville att hon skulle äta dålig mat och anses ha varit 'likgiltig till risken och till förverkligandet av matförgiftning'”, heter det vidare.

I ”TV4:s Nyårskarameller” sa Mauri Hermundsson:

– Det kanske slutar med att jag sitter i domstol mot Gunilla Persson.

Och det är inte den enda juridiska konflikt den tidigare Hollywoodfrun haft med ett känt svenskt namn.

2018 hettade det till rejält när Gunilla Persson polisanmälde Leif GW Persson för förtal efter att han i "Brottsjournalen" kommenterat anklagelserna mot henne då hon ertappats med att stjäla ett par glasögon från en butik i Miami.

Annons

– Hans uttalanden är fulla av spydigheter. Och han ifrågasätter hur tv kan anlita mig. Det är riktigt allvarliga påståenden, sa hon då till Aftonbladet.

Nyligen möttes de båda kombattanterna backstage på Nyhetsmorgon. Stämningen? Kylig.

"Inte precis de bästa vännerna idag på @nyhetsmorgon @tv4 - ni kanske ser vem det är och som tidigare, några minuter innan, låtsades att han inte kände igen mig. Hade lust och gå fram och prata med honom och ställa honom lite frågor, men Erika kom emellan och fick mig att lova att inte göra det", skrev Gunilla Persson till ett klipp på Instagram där hon passerar bakom ryggen på Leif GW Persson.

För att medverka i Melodifestivalen har den tidigare Hollywoodfrun ställt en rad krav. Bland annat att få uppgradera sina flygbiljetter till Sverige.

Annons

– Läkaren sa att jag definitivt inte kunde sitta upprätt i så många timmar. I business class kan man ligga ner raklång och sova utsträckt vilket gör en enorm skillnad. Även när man inte är sjuk, men är man sjuk så är det definitivt i mitt fall en absolut nödvändighet för att kunna komma fram hel och inte bli sämre, förklarade hon för Aftonbladet.

Mysteriet – vem är pappa till Erika?

En brits, eller säng, i logen är en annan punkt på listan, precis som att få möjligheten att sova ut ordentligt.

– Sedan vill jag ha massage. Jag måste ha någon som löser upp nacken och axlarna så jag inte blir så yr. Men också att man vill känna sig omhändertagen. För att jag ska kunna leverera till max så måste jag kunna känna att jag är en betydelsefull person, har Gunilla Persson sagt till Aftonbladet.

Vem som är pappa till dottern Erika?

Det är den eviga 10 000-kronorsfrågan.

På senare tid har det spekulerats mycket kring ett visst amerikanskt techsnille som uppges sitta på 60 miljarder i förmögenhet.

Om just det ämnet är Gunilla Persson för en gångs skull nedtonad.

– Det är ett avtal kan man säga, att jag ska vara tyst om vissa saker. Det är av hänsyn till Erika, har hon förklarat för Nyheter24.

Annons