Gunilla Perssons känslosamma ord – sista tiden med mamma Iris, 97 : "Hon skulle leva kvar hos oss"

Gunilla Persson, Iris

Gunilla Perssons mamma Iris somnade in 97 år gammal under gårdagen. Nu berättar tv–profilen om den sista tiden som katades av sjukdom.

Gunilla Persson, 64, kunde under onsdagen berätta mycket dystra nyheter. Hennes mamma hade insjuknat i corona och var riktigt dålig.

På instagram berättade hon om sina tankar kring sin mors hälsa – hon understryker att hon är hoppfull om sin mors återhämtande.

Romansryktena kring Gunilla Persson – nu avslöjar Hollywoodfrun
0:31

Efter reklamen: Romansryktena kring Gunilla Persson – nu avslöjar Hollywoodfrun

(0:31)

Slå på ljud

"Mamma är en kämpe och vill så gärna stanna hos mig, det har hon visat så många gånger då hon klarat av livsfarliga lunginflammationer etc. Nu ber vi för mamma att hon, trots att hon uppnått 97 hela år, överlever ännu en gång och att hon med Guds outsägliga kraft tar sig igenom detta också." skriver hon till ett inlägg.

Under torsdagen bekräftade Gunilla att hennes mamma hade somnat in efter sjukdomskampen. Gunilla var fullständigt förkrossad när hon gav beskedet.

"Jag kan knappt skriva dessa rader så mycket faller tårarna. Jag är fortfarande i fullständig chock. Den för mig mest värdefulla människan (förutom Erika) har ikväll lämnat jordelivet och mitt hjärta blöder. Jag är så chockad..." skrev Gunilla i sorg.

Gunilla Perssons stora sorg – mamma Iris död 97 år gammal: "Fullständig chock"

Berättar om sista tiden med mamma "Jag levde för henne"

När Aftonbladet når Gunilla Persson är hon fortfarande mycket omskakad av den omtumlande dagen.

– Jag kunde inte tänka att hon skulle dö när jag gick ner till cafeterian, säger Gunilla till tidningen och fortsätter:

– Hon fick ju covid från en vårdgivare. Alla var bra, sen kom det in någon här som hade det. Det har ju en del i det hela, det hemska viruset som har dödat över en miljon amerikaner, säger Gunilla Persson nu.

De sista dagarna var mycket speciella – mycket handlade om att finnas där för mamma.

– Det var fint, det var underbart att hålla hennes händer och vara med henne och prata med henne och hela tiden försäkra henne om att hon skulle bli bra igen och att hon skulle leva kvar hos oss.

Gunilla Persson, Iris, Erika Persson

Gunilla , Iris och dottern Erika.

Thomas Engström

Begravning väntar – flyger ner svensk präst

Nu väntar mycket praktiskt arbete för att planera en fin begravning för Iris.

Gunilla flyger ner en svensk präst efter påsk och dottern Erica kommer sjunga ”Jag har hört om en stad ovan molnen” under begravningen.

– Det ska vi planera nu ordentligen så att det blir finaste tänkbara. Allt som var jobbigt med vårdgivare kommer ju att försvinna och alla goda minnen kommer finnas kvar och de får man leva på helt enkelt

Gunilla Persson bekräftar relationen – efter alla spekulationer!

Foto: TT