Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Gustav Mandelmanns ord väcker enorma känslor: "Skäms du inte"

05 mar, 2024, 19:30 
Pernilla Albinsson
Gustav Mandelmann
TT.
Lantbrukaren och TV-profilen har rört upp känslor efter hans senaste uttalande.
Annons

Gustav Mandelmann är lantbrukaren som, tillsammans med sin fru Marie Mandelmann, tagit svenska folket med storm sedan deras program "Mandelmanns gård" började sändas på TV4 2017.

Här är TV4-stjärnorna som är ett par!Brand logo
Här är TV4-stjärnorna som är ett par!

TV-programmet har tagit en paus och kommer vara tillbaka i rutan först 2025. Till dess kan de som vill veta vad paret håller på med följa dem på Instagram. Där brukar paret dela med sig av fina bilder från gården eller då de bakar något gott från deras kokbok.

Men för ett par dagar sedan delade Gustav ett inlägg på sin Instagram som skapat ovanligt mycket debatt bland lantbrukarens kommentarsfält.

"Människan borde unna sig att låta toppredatorerna lodjur och varg vara helt fredade i skogen - de håller i taktpinnen för den biologiska mångfalden.", skriver Mandelmann till sitt inlägg om Lodjursjakten.

Annons

Får mothugg för uttalandet

Mandelmanns följare är inte rädda för att säga vad de tycker. De som inte håller med Gustav vågar tydligt ta ställning med hjälp av sina kommentarer:

"Undra om du hade sagt samma om det var dina får som blev rivna. Tack o hej @mandelmannstradgardar", skriver en följare.

"Det finns många små lantbrukare som lägger ner på grund av lo och varg bra stängsel hjälper inte jämt.", skriver en annan som inte heller håller med om inlägget.

"Skäms du har inte råkat ut för varg och lo ännu då de är för få där du bor. Sätt dej in lite i hur det är att hitta levande tamdjur I hagen som vargen tuggat på utan att döda.",

Stöttad av många

Men lantbrukaren får helt klart mest medhåll i sitt kommentarsfält:

Annons

"Håller fullständigt med Dig Gustav, vi måste leva i symbios med naturen.", skriver en följare.

"❤håller helt med dig! Hur kan man motivera att skjuta bort 10%?! Varför kan dom inte få vara? Jag har bott på landet i hela mitt 40- åriga liv och aldrig sett ett vilt lodjur! 😢", skriver en annan.

"Klokt sagt av dig, dessa trofejakter på våra rovdjur är förödande och en skam för Sverige!", skriver en tredje följare och visar att den håller med Gustav Mandelmans uttalande.

Foto: TT, instagram/gustavmandelmann.

Annons