Hälsobeskedet: Skansen-Jonas på sjukhus efter akut hjärtoperation

Kronprinsessan Victoria och Jonas Wahlström

Foto: TT

Profilen är inlagd på sjukhus för andra gången i år, och tvingades opereras akut.

Jonas Wahlström, också känd som Skansen-Jonas är en folkkär profil. Förutom att han är Skansenakvariets grundare och chef, syns och hörs han ofta både i tv-rutan och på radio, inte sällan med ett exotiskt djur i famnen.

Nu är Jonas inlagd på sjukhus för andra gången i år, och har tvingats genomgå en akut hjärtoperation. För Aftonbladet berättar han om sitt tillstånd.

Isolerad på sjukhus

Det var bara några veckor sedan Jonas var inlagd på sjukhus, med ett annat akut hälsotillstånd. Han hade drabbats av en allvarlig blodförgiftning.

– Jag hade en mycket kraftig blodförgiftning och de sa att det var en väldig tur att jag kom in i tid annars hade det definitivt gått illa, sa han då till Aftonbladet.

Väl på plats fick han omfattande vård, och tvingades stanna kvar på sjukhuset isolerad tills dess att han blev bättre.

– Jag åkte direkt in på avdelningen och där har jag legat isolerad i 17 dagar och fått antibiotika intravenöst fem gånger per dygn. De var lite sadistiska, de kom in med stora nålar och tog blodprov då och då, berättade han.

Jonas fick frisk och kry komma hem igen, men nu har han drabbats av följdkomplikationer och tvingades till ett akut ingrepp.

Jonas i sitt rätta element – bland lemurerna på Skansen!

Fredrik Sandberg/TT

Fått en kalvklaff

För Aftonbladet berättar Jonas om när han sökte vård för sin blodförgiftning första gången, ovetandes om vad det var. Han blev då hemskickad med medicin som hjälpte, men tvingades sedan åka in akut.

– Jag fick det här på grund av att de inte tog blododling när jag sökte hjälp på Sophiahemmet och det har delvis förstört en hjärtklaff. Jag gick med 40 graders feber i fem-sex dagar innan jag åkte in till akuten på Södersjukhuset och där begrep de vad det handlade om. De tog en blododling och såg att jag hade en blodförgiftning, berättar han för Aftonbladet.

Det hela ledde till att Jonas tvingades operera hjärtat akut, för att byta ut en hjärtklaff och ta bort en bit av aortan. Den byttes ut mot en kalvklaff, och Jonas lyckas se det roliga i den oerhört tråkiga situationen.

– Jag har fått en kalvklaff i hjärtat så jag säger mu nu för tiden. Antingen får man en grisklaff eller kalvklaff och det är tur att man slipper säga nöff-nöff när man träffar någon, säger han till tidningen.

Jonas berättar att han ska vara kvar på sjukhuset fram tills nästa vecka, och säger att han förhoppningsvis blir helt återställd.

Kronprinsessan Victoria, prinsessan Estelle och Jonas Wahlström

Victoria och Estelle besökte Skansenakvariet 2014!

Charles Hammarsten/TT

Foto: TT

LÄS MER: TV4-mannen avslöjar: Drottning Silvias agerande efter privata samtalet

LÄS MER: Deltagarna i Let's Dance stoppas – gick över gränsen

LÄS MER: Chocken! Här syns Renée Nybergs utseendeförändring