Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hånet mot Benjamin Ingrosso – bilderna i direktsändning som Pernilla Wahlgren inte vill se

20 maj, 2022, 10:00 
Benjamin Ingrosso och Hov1 på Grammisgalan 2022

Det var inte bara glada miner på gårdagens gala...

Annons
Kartläggning! Här är hela klanen Wahlgren/Ingrosso/SchollinBrand logo
Kartläggning! Här är hela klanen Wahlgren/Ingrosso/Schollin

Igår var det dags för en av musik-Sveriges största händelser, nämligen Grammisgalan! Galan där våra främsta musiker inom olika genres prisas och belönas för sina insatser föregående år, varvat med härlig livemusik.

Men när det kanske viktigaste och tyngsta priset, Årets artist, delades ut var det några som öppet visade sitt missnöje i direktsändning.

Förlorade stora priset

Det verkar regna priser över stjärnan Benjamin Ingrosso i år. Först vann han priset Årets Hetero på QX-galan, som inga mindre än vårt fina prinspar delade ut, och igår var det dags igen.

Benjamin Ingrosso blev Årets artist, och en märkbart rörd pristagare vandrade genom borden på Annextet för att ta sig upp på scenen och ta emot priset. Nominerade i kategorin var också bland andra gruppen Hov1, Thomas Stenström och Miriam Bryant, och det var inte alla som uppskattade att inte komma först.

Hiphop- och popgruppen Hov1 var svenska Spotifys mest strömmade artist förra året, så kanske hade de förväntat sig att ta hem titeln. När Benjamin går upp på scen filmas gruppen – och tar ett dråpligt beslut.

Annons

Hånet framför alla

När Benjamin tar emot priset väljer kameramannen att filma Hov1, som gick hem tomhänta från galan. Då väljer två bandmedlemmar, Noel Flike och Dante Lindhe att peka finger till kameran – i direktsändning.

Om agerandet var riktat mot Benjamin Ingrosso direkt har medlemmarna inte svarat på, men det såg inte ut som om Hov1 var särskilt glada å artistkollegans vägar...

Någon som tvärtemot tog del av beskedet med glädje var såklart Benjamins mamma Pernilla Wahlgren. Hon laddade upp ett inlägg på Instagram där hon hyllade sin son och grattade till den ärofyllda vinsten!

I hyllningskören finner vi också Anders Philblad som kommenterar tre applåd-emojis, Magdalena Graaf som grattar och Felix Herngren som skriver att Benjamin är "så värd" sitt pris!

Vi förstår att Pernilla är stolt. Benjamin gör nämligen ett gäng riktiga giganter sällskap. Några som tidigare vunnit samma utmärkelse är till exempel Marie Fredriksson, Lisa Ekdahl, Per Gessle och Ulf Lundell!

Foto: TV4

Annons