Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hans Mosesson om Björn Kjellman som Ica-Stig: ”Följt i mina fotspår”

31 jan, 2021, 16:00 
Hans mosesson björn kjellman ica-stig
Han spelade Ica-Stig i tretton år, och inget klår orginalet, enligt Hans Mosesson själv.
Annons
6 saker du inte visste om Ica-reklamenBrand logo
6 saker du inte visste om Ica-reklamen

Ikväll får vi svaret på frågan hela Sverige ställt sig de senaste veckorna, vem kommer egentligen bli nya Ica-Stig?

Vadhållningen har gått varm och bland de främsta kandidaterna hittar vi kända skådespelare så som Björn Kjellman, Suzanne Reuter och Johan Rheborg. Men det finns en person vars åsikt väger lite extra tungt, och det är den ursprungliga Ica-Stig, skådespelaren Hans Mosesson. I tretton år spelade han den älskvärda butikschefen, men vad han egentligen tror håller han för sig själv.

– Det ligger lite utanför min horisont, men det finns ju liksom ingen som kan klå originalet va. Så är det ju. De kan ju försöka och så där, jag vill inte vaska fram någon favorit eller så, säger han i en intervju med Expressen när han får frågan om vem han tror att det kan vara som tar över.

Hans mosesson Ica-reklamen ica-stig
Hans Mosesson spelade Ica-Stig i 13 år.

Hans Mosesson om Björn Kjellman: ”Han har följt mig”

Han har ingen åsikt om varken personen som efterträder eller hur Loa Falkman, som tog över rollen efter Hans, har skött sig på posten. Blir det däremot Björn Kjellman är det något av ett sammanträffande.

Annons

– Han har följt mig lite i fotspåren. Han spelade den yngre versionen av min karaktär i en tv-film som hette ”Sommarens tolv månader”, som var en ganska speciell och intressant film som Richard Hobert gjorde -88.

Under söndagen kommer vi få veta vem ska spela nästa Ica-Stig. Loa Falkman har spelat rollen i sex års tid, fem fler än vad han räknat med från början. I slutet av förra året hoppade han till slut av.

– Jag har hållit på med det här i sex år och jag känner kanske att det är dags att lämna över den här kavajen. Ut med det gamla, in med det nya skulle man kanske kunna säga, sade Loa Falkman i sin sista reklamfilm.

Annons